Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε τα πιο εντυπωσιακά χρωματιστά αυγά για το Πάσχα με 3 τρόπους

Με 3 τρόπους χρωματιστά Πασχαλινά αυγά!

Υλικά

1ος τρόπος

  • 10 κόκκινα αυγά
  • 1 ασπράδι από αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βρώσιμο χρυσό glitter 

2ος τρόπος

  • 10 αυγά άσπρα βρασμένα
  • 280 γρ. ρύζι
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

3ος τρόπος

  • σαντιγί ή αφρός ξυρίσματος
  • ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • ½ κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 10 αυγά άσπρα βρασμένα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

1ος τρόπος

  • Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αυγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

2ος τρόπος

  • Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
  • Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε από 1 αυγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αυγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.

3ος τρόπος

  • Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
  • Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
  • Βυθίζουμε τα αυγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ