Συγκλονιστικά βίντεο από το σεισμό στην Ταϊβάν "Άνοιξε" η γη - Τα κτήρια ¨"χορεύουν" ανεξέλεγκτα - Σαν από χαρτί ο ουρανοξύστης "σχίστηκε"

Πανικός στο αεροδρόμιο και στο μετρό, σε τεράστια εμπορικά κέντρα τα εμπορεύματα έφευγαν από τη θέση τους από την ισχυρή δόνηση των κτηρίων.

Χαρακτηριστικό της δύναμης του σεισμού 6,1 ρίχτερ που έπληξε την Πέμπτη την Ταϊβάν, είναι ότι η συσκεύη Taipei 101 damper που καταγράφει την μετακίνηση των κτηρίων σε σεισμούς,κατέγραψε ότι το κτήριο μετακινήθηκε κατά 20 εκατοστά. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη κλίση που έχει καταγράψει ποτέ στην δεκαπενταετή ιστορία του.

Ο συντονισμένος αποσβεστήρας μάζας που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί  είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για να μετράει και να απορροφά τους κλυδωνισμούς λόγω εκρήξεων, τυφώνων ή σεισμών στα κτήρια. Εχθές κατέγραψε κλίση 20 εκατοστών σύμφωνα με το Taiwan News

 

 

Ένα άλλο βίντεο που τραβήχθηκε μέσα σε γραφεία τη στιγμή που ο σεισμός χτύπησε την Ταϊβάν, δείχνει τα φώτα στο νταβάνι να κουνιούνται τόσο που είναι σχεδόν έτοιμα να πέσουν

 

 

 Η σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών έπληξε την παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν της Ταϊβάν, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου. Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της νήσου Ταϊπέι, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν συγκριτικά μικρό, 18 χιλιόμετρα. 

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή του σεισμοίυ στο αεροδρόμιο της Ταϊβάν, στο μετρό και σε ένα σχολείο που εκκενώθηκε

Ενα ανατριχιαστικό  βίντεο  καταγράφει έναν οδηγό που γλιτώνει από βέβαιο θάνατο, όταν ένας βράχος πέφτει με ορμή στο οδόστρωμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 8 που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Taroko. Όταν ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι η Γη σείεται, προσπαθεί να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να σταματήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει.  

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός είχε μήκος 6,4 βαθμών. Η δόνηση σημειώθηκε στις 13:01 τοπική ώρα (08:01 ώρα Ελλάδας).

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Πάνω από 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας σεισμού το 2016. Μια ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.000 ανθρώπους το 1999.

Εντυπωσιακή είναι και μία εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου: Ένας τεράστιος ουρανοξύστης "σχίστηκε" στα δύο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ