93! Η βασίλισσα Ελισάβετ σβήνει άπειρα κεριά σήμερα και τους έχει όλους σούζα 73 χρόνια στο θρόνο! (φώτο)

Γιατί η βασίλισσα γιορτάζει τα γενέθλια της δύο φορές το χρόνο;

Διπλή γιορτή έχουν σήμερα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Σήμερα γιορτάζεται η Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς και η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, γιορτάζει τα 93α γενέθλια της. Η βασίλισσα Ελισάβετ που γενήθηκε στις 21 Απριλίου του 1923  είναι η μακροβιότερη μονάρχης στο θρόνο της Αγγλίας και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, όσον αφορά τα χρόνια που έμεινε στην εξουσία. Βρίσκεται στο θρόνο εδώ και 38 χρόνια.

Ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου 1952 .Είναι η βασίλισσα δεκαέξι ανεξαρτήτων κρατών, φέροντας κάθε στέμμα και τίτλο ισότιμα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές το χρόνο ως αρχηγός κράτους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wishing a very happy 93rd birthday to Her Majesty The Queen! Credit: ?PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kensington Palace (@kensingtonroyal) στις

Τα επίσημα γενέθλιά της γιορτάζονται  τον Ιούνιο και περιλαμβάνουν πάντα μια δημόσια παρέλαση που ονομάζεται Trooping the Color. Αλλά τα πραγματικά της γενέθλια είναι στις 21η Απριλίου . Η παράδοση των δύο γενεθλίων ξεκίνησε το 1748 με τον βασιλιά Γιώργο Β 'και έχει επικρατήσει από τότε.

Ήθελε να έχει μια μεγάλη δημόσια γιορτή για τα γενέθλιά του, αλλά επειδή ήταν το Νοέμβριο - μια τυπικά κρύα εποχή του χρόνου - δεν ήταν ιδανικό. Έτσι το συνδύασε με μια ετήσια στρατιωτική παρέλαση όταν ο καιρός ήταν πιο ζεστός.

Πως γιορτάζει η βασίλισσα Ελισάβετ τα πραγματικά της γενέθλια;

Τυπικά η 93χρονη μονάρχης γιορτάζει τα γενέθλια της σε κλειστό κύκλο στο παλάτι αν και υπάρχουν συνήθως κανονιοβολισμοί στο Λονδίνο για να εορταστεί το γεγονός. Σήμερα ωστόσο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά γιατί είναι Κυριακή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy 93rd birthday to Her Majesty The Queen. #QueensBirthday #HappyBirthdayHerMajesty ?Watch our video to discover why The Queen has two birthdays and to see images from across the decades.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily) στις

Αύριο Δευτέρα , το μεσημέρι  θα υπάρχει χαιρετισμός 62 πυροβόλων όπλων στον Πύργο του Λονδίνου και χαιρετισμός 41 πυροβόλων όπλων στο Hyde Park. 

Who is Who

Η Ελισάβετ είναι το πρώτο παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄), και της συζύγου του Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης (μετέπειτα Βασίλισσα Ελισάβετ). Ο πατέρας της ήταν ο δεύτερος γιος του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βασίλισσας Μαίρης.

Η μητέρα της ήταν η νεότερη κόρη του Σκωτσέζου αριστοκράτη Κλοντ Μπόους-Λάιον. Η Ελισάβετ γεννήθηκε, με καισαρική τομή, την Τετάρτη 21 Απριλίου 1926 στις 2.40 π.μ., στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Bαπτίστηκε στις 29 Μαΐου από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης, Κόσμο Γκόρντον Λανγκ, στο παρεκκλήσι Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Πήρε τα ονόματα Ελισάβετ, προς τιμήν της μητέρας της, Αλεξάνδρα προς τιμήν της μητέρας του παππού της Γεωργίου Ε΄ και Μαίρη προς τιμήν της μητέρας του πατέρα της. Κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, η στενή της οικογένεια συνήθιζε να την φωνάζει Λίλιμπετ

 

Η Ελισάβετ συνάντησε το μελλοντικό σύζυγό της, Πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας και της Δανίας, το 1934 και το 1937. Οι δυο τους μάλιστα είναι δεύτερα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τον Βασιλιά Χριστιανό Θ΄ της Δανίας, αλλά και τρίτα ξαδέρφια μέσω της συγγένειάς τους με τη Βασίλισσα Βικτωρία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά από μία άλλη συνάντηση στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ τον Ιούλιο του 1939, η Ελισάβετ, αν και μόλις 13 ετών, δήλωσε ότι είχε ερωτευτεί τον Φίλιππο, ενώ έπειτα ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν επιστολές, κάτι που συνεχίστηκε για τα επόμενα επτά έτη. Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα στις 9 Ιουλίου 1947

Η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Έλαβαν 2.500 γαμήλια δώρα και 10.000 τηλεγραφήματα από όλο τον κόσμο. Επειδή η Βρετανία δεν είχε ακόμη ανακάμψει πλήρως από την καταστροφή του πολέμου, η Ελισάβετ ζήτησε να χρησιμοποιηθούν κουπόνια για να αγοραστούν τα υλικά για το νυφικό της, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Νόρμαν Χάρτνελ. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ