Σε κλίμα έντασης η μαραθώνια απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου - Διαφώνησαν ο συνήγορος του με τον ανακριτή

Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα διαρκέσει πολύ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, η απολογία του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που μετήχθη στο εφετείο υπό τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.  

Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα. Σ΄αυτά αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και παράλληλα επιχειρηματολογούν προκειμένου να αποδείξουν τον ισχυρισμό της αθώτητάς τους, ενάντια στο κατηγορητήριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

 Αργότερα μετήχθη στο γραφείο του ανακριτή  και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λυκουρέζου.

Μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν για το αν θα κρατηθούν προσωρινά ή εάν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

 

Στο πλευρό του οι δικοί του άνθρωποι

Από νωρίς στο Εφετείο βρέθηκαν οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για να του συμπαρασταθούν. Από νωρίς έφτασε στο Εφετείο η σύντροφος του, Νατάσα Καλογρίδη, η οποία από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του του συμπαραστέκεται.

Στο Εφετείο βρέθηκαν η κόρη του Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ποινικολόγου Ιάσονας και Μαρίνα Λυκουρέζου-Καριολάνο, καθώς και η κόρη της Ζωής Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου, και η εγγονή του Ζένια. Μάλιστα, η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει έξω από το γραφείο.

Ο κ. Λυκουρέζος πέρασε το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή στον 7ο όροφο του Εφετείου χαμογελαστός και κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ