"Book from the ground": Ένα βιβλίο γραμμένο ολόκληρο μόνο με emoticons - Από τον Κινέζο καλλιτέχνη Xu Bing (φώτο)

Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 κεφάλαια που διηγούνται με εικονίδια την ιστορία μιας ημέρας στη ζωή ενός ατόμου

"Book from the Ground" , είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Κινέζος καλλιτέχνης Xu Bing. Το βιβλίο είναι γραμμένο εξολοκλήρου μόνο με  emoticons και απεικονίζει την ικανότητα του συγγραφέα να δημιουργήσει μια παγκόσμια γλώσσα χρησιμοποιώντας μόνο γραφικά σύμβολα, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο σκοπός του Xu όταν δημιούργησε το βιβλίο ,που μέχρι στιγμής έχει δημοσιευθεί στις ΗΠΑ,  ήταν οποιοσδήποτε άνθρωπος, οπουδήποτε στον κόσμο να κατανοήσει την ιστορία χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει εκ των προτέρων κάποια γλώσσα, δεδομένου ότι τα σύμβολα των emoticons είναι γενικά κοινά και χρησιμοποιούνται παντού στον πλανήτη.

Αυτός ο προβληματισμός για τη γλώσσα, ο οποίος διαπερνά το σύνολο του έργου του Xu, πηγάζει από την παιδική ηλικία του. Όταν ήταν 11 ετών, η Πολιτιστική Επανάσταση ξέσπασε στην Κίνα και έπρεπε να μάθει νέους απλουστευμένους κινέζικους χαρακτήρες για να μπορεί να διαβάζει και να γράφει σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης.

"Είναι το πρώτο βιβλίο που μπορεί να διαβάσει ο καθένας στον κόσμο, καθώς δεν χρειάζεται μετάφραση", δήλωσε ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας ότι σήμερα, χρησιμοποιώντας ένα πολύ απλό σύστημα σημείων, οι χρήστες emoticon, ιδιαίτερα οι νέοι, απολαμβάνουν την ικανότητα να επικοινωνούν σε διεθνές επίπεδο.

ιδέα για το βιβλίο ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, όταν έκανα εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και πέρασα πολύ χρόνο στα αεροδρόμια", δήλωσε ο Xu, ο οποίος  πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να αποφύγει να παρατηρήσει  ότι οι άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων συννενοούνται  με τα πληροφοριακά εικονίδια που είναι ορατά παντού και ήταν κατανοητά καθολικά.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 κεφάλαια που διηγούνται με εικονίδια την ιστορία μιας ημέρας στη ζωή ενός ατόμου από την ώρα που σηκώνεται το πρωί, περνάει την εργάσιμη μέρα του και βγαίνει ραντεβού .με τους φίλους του μετά τη δουλειά και στο τέλος της μέρας πέφτει στο κρεββάτι.

Το "Book from the Ground", στην ουσία είναι η συνέχεια του βιβλίου "Book from the Sky,"  ένα έργο με δυσανάγνωστους κινεζικούς χαρακτήρες που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα που εφευρέθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αναφέρει το economic times

"Book from the sky"

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Βαλένθια στο πλαίσιο της έκθεσης «Xu Bing. Art for the People» 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ