Καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη; Ιδού 6 οικονομικοί προορισμοί για να περάσετε υπέροχα

Το καλοκαίρι πλησιάζει, κι αν δε θέλουμε να τρέχουμε την τελευταία στιγμή θα πρέπει να κανονίσουμε τις διακοπές μας από τώρα.

Πού να πάμε όμως όταν θέλουμε έναν προορισμό που να μην έχει γίνει «σούπα» και να είναι και οικονομικός;

Αν δε θέλετε κάποιο τρανταχτό όνομα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αλλά απλά να χαλαρώσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα κρυμμένα διαμαντάκια που σας προτείνει το ediva.gr! Μπορεί να μη σας είχαν περάσει από το μυαλό -τουλάχιστον όχι όλα- όμως σίγουρα θα σας κάνουν να περάσετε καλά, χωρίς παράπλευρες απώλειες του πορτοφολιού σας!

Πού μπορείτε να κάνετε φθηνές καλοκαιρινές διακοπές;

1. Quarteira, Πορτογαλία

Η Quarteira είναι μια πόλη στη νότια ακτή της Πορτογαλίας, ιδανική για όσους έχουν χαμηλό μπάτζετ. Η ακτή της πόλης ονόματι Algarve είναι μεγάλη, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Επίσης, σε αντίθεση με την Ισπανία και τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της Πορτογαλίας, η πόλη δεν έχει διαβρωθεί τόσο από τον τουρισμό. Έτσι πρόκειται για άλλο ένα μέρος που θα αποφύγετε τη φασαρία και το στριμωξίδι.

2. Mamaia, Ρουμανία

Με τιμές αρκετά δελεαστικές για τα ευρωπαϊκά (και ελληνικά δεδομένα) το διασημότερο θέρετρο της Ρουμανίας αξίζει μια επίσκεψη. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά και βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα και όχι τόσο γνωστά μέρη υπάρχει κάποιος παραπάνω κόσμος. Είναι μάλιστα το μοναδικό θέρετρο στην Ευρώπη που έχει την καθαρή άσπρη άμμο, την οποία βρίσκεις συνήθως σε τροπικά νησιά όπως η Χαβάη!

3. Sunny Beach, Βουλγαρία

Επιστρέφοντας κοντά στην Ελλάδα (σχετικά) βρίσκουμε στα ανατολικά της Βουλγαρίας την Ηλιόλουστη Παραλία, η οποία έχει καταπληκτικές τιμές και για αυτό γίνεται ανάρπαστη. Εσείς που θέλετε να περιτριγυρίζεστε από κόσμο και να παρτάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο, αυτή η επιλογή είναι για σας. Η έκταση αυτής της παραλίας είναι μόλις 5 χιλιόμετρα, ενώ τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι πάνω από 1.000, κάτι που έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό και προσφέρει πακέτα απίστευτα χαμηλών τιμών.

4. Άγιοι Σαράντα, Αλβανία

Ναι, σίγουρα ένα μέρος που δε σκεφτόμασταν ως κάτι το εξαιρετικό. Κι όμως! Αν προτιμάτε ήσυχα μέρη που δεν πήζουν στους τουρίστες, η πόλη των Αγίων Σαράντα αξίζει να την επισκεφτείτε. Οι αξιόλογες παραλίες της με την ήρεμη ατμόσφαιρα θα σας χαλαρώσουν, άσε που θα δείτε πρώτοι αυτό το κρυμμένο διαμάντι του Ιονίου. Αν μάλιστα μένετε κατά μεριά Ηπείρου ή Δυτικής Μακεδονίας, πετάγεστε άνετα και οδικώς. Στην τελική, άμα θέλετε πάτε και μια βόλτα από την Κέρκυρα που δεν απέχει ούτε 15 χιλιόμετρα από εκεί!

5. Ulcinj, Velika Plaza, Μαυροβούνιο

Ολοκληρώνουμε τη λίστα μας με τον προορισμό που έχει βραβευθεί ως ο φθηνότερος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Γενικά, το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που υποτιμάται, διότι ο κόσμος δε γνωρίζει τις ομορφιές της που μπορείς να τις δεις με πολύ λίγα χρήματα. H ακτή Velika Plaza στην πόλη Ulcinj βρέχεται από την Αδριατική και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλα, ακριβότερα θέρετρα. Συνδυάστε χαλάρωση, φθηνή διαμονή και φαγητό και αμμώδεις παραλίες, και δε θα το μετανιώσετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ