Αυτά τα τυριά μπορείς να επιλέγεις άνετα αν κάνεις δίαιτα

Το τυρί είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό τρόφιμο, που δύσκολα μπορεί κανείς να στερηθεί.

Παράλληλα, αποτελεί μια θρεπτική επιλογή, προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το «κακό» όμως, με τα περισσότερα τυριά είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά και θερμίδες. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δε θα λέγαμε ότι τα καθιστά «απαγορευμένα» σε μια δίαιτα, αν και θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Ειδικότερα, σε μια δίαιτα απώλειας βάρους είναι προτιμότερο να επιλέγονται λευκά τυριά που έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως τυρί cottage, κατίκι, ανθότυρο, μυζήθρα ή φέτα, με εξαίρεση το μανούρι, που αν και λευκό έχει υψηλότερο ποσοστό λίπους από πολλά κίτρινα τυριά. Από την άλλη, καλή επιλογή είναι και τα κίτρινα τυριά μειωμένων λιπαρών, τα οποία δε στερούνται θρεπτικής αξίας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα «πλήρη».

Τέλος, είναι σημαντικό τα τυριά να καταναλώνονται σε «ελεγχόμενη» ποσότητα, σύμφωνα με το neadiatrofis.gr. Ενδεικτικά, μια μερίδα τυριού αντιστοιχεί σε 1 φέτα τυρί για τοστ ή ένα κομμάτι 30 γραμμαρίων (μέγεθος σπιρτόκουτου). Γενικά, σε μια δίαιτα απώλειας βάρους, 1-2 μερίδες τυριού ανά ημέρα, θα λέγαμε ότι αποτελούν μια «καλή» ποσότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ