Ανυποχώρητη η Τουρκία, στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ: Δεν υποκύπτουμε, θα πάρουμε τους S-400

Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει ότι θα ακυρώσουν και τη συμφωνία για τα μαχητικά F-35 που αγόρασε η Τουρκία. 

Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψει στις κυρώσεις των Η.Π.Α. και να ακυρώσει τη συμφωνία της για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Ως γνωστόν, η συμφωνία αυτή έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου σύγκρουση τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει ότι θα ακυρώσουν και τη συμφωνία για τα μαχητικά F-35 που αγόρασε η Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι S-400 θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών F-35 – για τα οποία έχει ξεχωριστή συμφωνία με την Τουρκία – και προειδοποίησε για ενδεχόμενες κυρώσεις εάν η Άγκυρα προχωρήσει με τη συμφωνία της με τη Ρωσία.

Η Άγκυρα, όπως σημειώνει το hellasjournal.com απάντησε ότι οι S-400s δεν αποτελούν κίνδυνο για τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Δεν θα επηρεάσουν το ένα το άλλον, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, που επανέλαβαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τη συμφωνία με τη Μόσχα.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα δεν είναι εύλογες και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ