Πτώση της κυβέρνησης στα Κατεχόμενα - Υπέβαλε παραίτηση ο πρωθυπουργός Ερχιουρμάν

Θεωρεί ότι υπάρχει «φόρμουλα συγκυβέρνησης» εντός της υφιστάμενης σύνθεσης της «βουλής» δήλωσε ο παραιτηθείς «πρωθυπουργός»! 

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την «συγκυβέρνηση», γεγονός που σημαίνει το τέλος της «κυβέρνησης» του Τουφάν Ερχιουρμάν.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κόμματους του Λαού, ο Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει και τόνισε πως τα επόμενα βήματά του θα κριθούν με απόφαση του ανώτατου κομματικού οργάνου. 

Ως λόγο αποχώρησής του από την «κυβέρνηση» έθεσε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτή, με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Δημοσιονομικών».

Ο Οζερσάι είχε ασκήσει έντονη κριτική προς τον Σερντάρ Ντενκτάς, υπουργό Δημοσιονομικών ο οποίος παραιτήθηκε χθες, Τετάρτη, με αφορμή την εκμίσθωση γης για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς» σύμφωνα με το philenews. 

Πηγή του ίδιου μέσου, ωστόσο, σχετίζει την παραίτηση του Οζερσάι με την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την «προεδρία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ