Story: 72χρονος Γάλλος διέσχισε τον Ατλαντικό σε βαρέλι - σκάφος - Ήταν δεμένος με ιμάντες για τις φουρτούνες (φωτό & βίντεο)

Διέσχιζε περίπου δυο μίλια την ώρα, χωρίς κινητήρα, για σχεδόν πέντε μήνες.

Ένα απίστευτο κατόρθωμα έκανε ένας Γάλλος,  71 ετών, που διέπλευσε μέσα σε τέσσερις μήνες τον Ατλαντικό Ωκεανό μόνο με ένα τεράστιο πορτοκαλί βαρέλι. 


 
Εκμεταλλεύτηκε μόνο τα θαλάσσια ρεύματα για να φτάσει στον προορισμό του. 

Ο 72χρονος Γάλλος έφτασε στις 27 Απριλίου, μετά από 122 ημέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και μόλις χθες ολοκλήρωσε τον στόχο του, φτάνοντας στις ακτές της Μαρτινίκα.

Ο Ζαν Ζακ Σαβάν, πρώην αλεξιπτωτιστής ξεκίνησε από τους Κανάριους Νήσους, στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, στις 26 Δεκεμβρίου 2018 - κατευθυνόμενος δυτικά μέσα σε μια κάψουλα δικής του κατασκευής που έμοιαζε με βαρέλι. 

Η κάψουλα έχει υποστεί μετατροπές και διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης.

Παρακάτω, το γαλλικό πρακτορείο έδωσε τον χάρτη με το ταξίδι του Γάλλου πρώην αλεξιπτωτιστή μέσα στο βαρέλι σύμφωνα με το The Times. 

 

 

Διέσχιζε περίπου δυο μίλια την ώρα, χωρίς κινητήρα. Κατά μήκος της διαδρομής ο Σαβέν άφησε αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού. Έφτασε στον Άγιο Ευστάθιο της Καραϊβικής μετά από ταξίδι 2.930 ναυτικών μιλίων. 

«Τα πάντα έχουν ένα τέλος ... Τελικά, εδώ είμαι στο τέλος αυτής της περιπέτειας», έγραψε στο Facebook την Παρασκευή, αφού έπιασε στεριά για πρώτη φορά φέτος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ