Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να πακετάρεις μία μικρή βαλίτσα – Και καλό σου ταξίδι!

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι τα πιο ασφαλή αλλά και τα πιο γρήγορα.

Είτε ταξιδεύεις στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αν επιλέξεις τις πιο οικονομικές αερογραμμές θα πρέπει να πακετάρεις μικρή βαλίτσα ή χειραποσκευή σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Προσωπικά επιλέγω τις φθηνές πτήσεις με τις οικονομικές αερογραμμές για τα ταξίδια μου γιατί έτσι εξοικονομώ αρκετά χρήματα. Όμως για να μην πληρώσω περισσότερα από το ίδιο το εισιτήριο για να πάρω μαζί μου μία μεγαλύτερη αποσκευή, απλώς έχω μάθει να πακετάρω τη μικρή μου βαλίτσα με έξυπνο τρόπο ώστε να έχω μαζί μου ότι χρειάζομαι!

Έξυπνος τρόπος για πακετάρισμα της χειραποσκευής!

Πως να κερδίσεις χώρο στη βαλίτσα

βαλίτσα που δεν κλείνει

Σίγουρα σε μία χειραποσκευή μικρή υπάρχει το ζήτημα του χώρου. Ακόμα κι αν πάρεις όλα όσα χρειάζεσαι και κλείνει η βαλίτσα σου όταν αναχωρείς, γυρνώντας θα έχεις αγοράσει κάτι που δεν θα χωράει πουθενά. Επιπλέον αν πηγαίνεις κάπου για λίγες μέρες, τα χρησιμοποιημένα ρούχα δεν πιάνουν τον ίδιο χώρο με τα καθαρά και φρεσκοσιδερωμένα. Επίσης σε ένα ολιγοήμερο ταξίδι δεν θα μπεις στη διαδικασία να πας τα ρούχα σου σε καθαριστήριο ειδικά στο εξωτερικό.

Όμως υπάρχει και το θέμα του βάρους της βαλίτσας. Οι αποσκευές μας ζυγίζονται στο αεροδρόμιο και πρέπει εκτός από συγκεκριμένες διαστάσεις, να έχουν και συγκεκριμένο βάρος. Συνήθως πρέπει να είναι έως 10 κιλά. Αν λοιπόν σκοπεύεις να αγοράσεις πράγματα πρέπει να υπολογίσεις ώστε να υπάρχει χώρος στη βαλίτσα και άρα να έχει περιθώριο και στο βάρος.

Λαμβάνοντας υπόψη μου τα παραπάνω, πριν από το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό με πτήση οικονομικής αερογραμμής, έκανα μία μικρή έρευνα σε σχέση με τον πιο πρακτικό τρόπο διπλώματος ρούχων και γενικά για το πακετάρισμα των προσωπικών μου αντικειμένων σε μία μικρή χειραποσκευή.

Τι πρέπει να πάρεις μαζί στο ταξίδι

ρούχα σε βαλίτσα

Πριν εξηγήσω τον τρόπο που πακετάρω θέλω να τονίσω πως δεν μπορούμε σε μία μικρή βαλίτσα να βάλουμε όλα μας τα υπάρχοντα. Έτσι ανάλογα τον προορισμό, τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε και τις ανάγκες μας πρέπει να ακολουθήσουμε μία μίνιμαλ, πρακτική και ρεαλιστική προσέγγιση στο τι θα πάρουμε μαζί μας.

Ένας ιδανικός τρόπος να μην ξεχάσεις τίποτα αλλά και να ακολουθήσεις αφαιρετική μέθοδο είναι να κάνεις τη λίστα με όλα όσα θες και πρέπει να πάρεις μαζί, σύμφωνα με το ediva.gr. Αναλυτικά γράψε για ρούχα, καλλυντικά, παπούτσια και προσωπικά είδη. Μη ξεχάσεις να γράψεις για συσκευές και φορτιστές που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσεις πίσω.

Αφού λοιπόν ενημερωθείς για τον καιρό που θα συναντήσεις άρχισε να αφαιρείς από τη λίστα σου ρούχα και παπούτσια που δεν θα χρησιμεύσουν σε τίποτα στα ταξίδια σου. Επίσης ξεχώρισε ποια καλλυντικά πρέπει να έχεις μαζί σου και χρησιμοποιήσε τις ειδικές συσκευασίες ταξιδιού (έως 100 ml η κάθε μία) για να βάλεις μέσα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις. Πολλές μάρκες καλλυντικών έχουν travel size μεγέθη για τα ίδια προϊόντα.

Έξυπνο πακετάρισμα μικρής βαλίτσας

διπλωμένα ρούχα σε βαλίτσα

Από όσους τρόπους πακεταρίσματος έχω κάνει κι έχω δει ένας τρόπος με κέρδισε και με βοήθησε τόσο να έχω τα πράγματα μου τακτοποιημένα όσο και να έχω χώρο στην χειραποσκευή μου στην αναχώρηση προς ένα προορισμό και πίσω. Έχω επιλέξει λοιπόν το military style που ουσιαστικά είναι το ρολάρισμα των ρούχων στη βαλίτσα.

τζιν διπλωμένο σε ρολό

Σε σύγκριση με το κλασσικό δίπλωμα των ρούχων, το ρολάρισμα τα κάνει πιο «συμπυκνωμένα» κι έτσι πιάνουν λιγότερο χώρο. Μάλιστα αυτό συμβαίνει ακόμα κι όταν κάνουμε ρολάρισμα για πρώτη φορά. Επιπλέον το ρολάρισμα των ρούχων δε δημιουργεί ζάρες κι έτσι τα ρούχα κρατούν το σχήμα από το σιδέρωμα.

ρούχα σε μικρή βαλίτσα

Είναι καλό τις κάλτσες να τις τοποθετήσεις μέσα στο δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα πάρεις μαζί. Έτσι δεν πιάνουν καθόλου επιπλέον χώρο. Επίσης χώρισε τα παπούτσια σε δύο θήκες ή τσάντες. Τοποθέτησε τα χωριστά το ένα στην κορυφή της βαλίτσας και το άλλο στο τέρμα της.

Φυσικά τα εσώρουχα και οι κάλτσες επίσης ρολάρονται. Μπορείς να βάλεις τα εσώρουχα σε ένα σημείο που δεν θα έρθουν σε επαφή με τα παπούτσια. Αν χρειάζεται μπουφάν στο μέρος που πηγαίνω συνήθως το τοποθετώ κλασσικά διπλωμένο στην κορυφή πάνω από τα ρούχα. Ο σκοπός εδώ είναι να κερδίζουμε χώρο αλλά να έχουμε τα απαραίτητα μαζί μας ειδικά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό όπου οι επιλογές μας στο ντύσιμο είναι πιο περιορισμένες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ