Κύπρος – serial killer: Σε κρίσιμο σημείο οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Τι εξετάζουν οι αρχές

Ξεκινούν ξανά οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη....

 

Την Κυριακή 14 Απριλίου στο μακάβριο σημείο της Κόκκινης Λίμνης είχε βρεθεί η σορός της άτυχης Μαρί Ρόους στο φρεάτιο στο μεταλλείο στο Μιτσερό και έτσι αποκαλύφθηκε η  δράση του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, ή «Oρέστη» όπως ήταν το όνομα που χρησιμοποιούσε στο Διαδίκτυο.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο από τα επτά θύματα, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε.
 
Συνεχίζονται, ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται να ξαναρχίσουν και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα.
 
Σοβαρό εμπόδιο αποτελεί ο μεγάλος όγκος λάσπης εντός της Κόκκινης λίμνης, που έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική ορατότητα στον βυθό της.
 
Αν η τρίτη βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε σήμερα, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με δυο δύτες ταυτόχρονα.
 
 Στο μεταξύ το σύστημα Sonar αναμένεται να φύγει σήμερα από την Κύπρο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και στις δύο λίμνες.
 
Οι Αρχές σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν η μία ή και οι δύο σοροί, αλλά προς το παρόν είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, πριν αποφασιστεί ο τερματισμός των ερευνών.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, αριθμός ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, έχουν παραληφθεί 355 τεκμήρια, ενώ υπολείπονται άλλες 100 καταθέσεις. 
 
Στο μεταξύ,  ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης διενήργησε χθες νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina. Οι σοροί των δυο θυμάτων μητέρας και κόρης εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μια από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Εξάλλου μιλώντας στο Sigmalive, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι διεξήχθη έρευνα με δύτες τόσο στην ανατολική πλευρά όσο και στην βορειοδυτική πλευρά της λίμνης.
  
Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας στο Sigmalive, στόχος είναι να ερευνηθεί όλη η ανατολική πλευρά στην οποία εντοπίστηκαν οι δυο προηγούμενες βαλίτσες αλλά και η βορειοδυτική πλευρά, την οποία υπέδειξε ο 35χρονος, ως το σημείο όπου πέταξε τις βαλίτσες.
 
Σε σχέση με το σύστημα sonar, ανέφερε ότι την Τρίτη (14/5) θα φύγει από την Κύπρο.
 
Οι στόχοι, όπως μας δήλωσε, θα τοποθετούνται πλέον σε συνεργασία με το Τμήμα Χωρομετρίας της Δημοκρατίας.
 
Αναφορικά με την εφαρμογή του Plan C και τη χρήση του ραντάρ, συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διείσδυσης  εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες. Συγκεκριμένα έχουν ετοιμαστεί ερωτήματα με βάση τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ και τη βοήθεια του χειριστή του, ο οποίος έχει εμπειρία και με ραντάρ διείσδυσης.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της κόκκινης λίμνης και της λίμνης  Μεμί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες και η ορατότητα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στην Κόκκινη λίμνη.

Το Σάββατο δεν διενεργήθηκαν έρευνες στη λίμνη Μεμί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ευρημάτων της σάρωσης του βυθού της λίμνης Μεμί με το σόναρ.

Ο 35χρονος ύποπτος είχε καταθέσει ότι στη λίμνη Μιτσερού πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την Μαρικάρ Βαλντέζ, την 8χρονη Έλενα Μπουνέα και τη μητέρα της Λίβια Μπουνέα, στην οποίαν εκτιμάται ότι ανήκει η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Με την ανεύρεση της νέας σορού, ο αριθμός των θυμάτων, που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.

Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς και τα δύο πτώματα, που ήταν μέσα ταξιδιωτικές βαλίτσες, που ανασύρθηκαν από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Πέραν της ομολογίας του για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δυο ανήλικων παιδιών, οι ανακριτές εξετάζουν πλέον και μια νέα υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού γυναίκας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ