Ψηφίζονται σήμερα 13η σύνταξη, 120 δόσεις και μείωση ΦΠΑ

Σήμερα το μεσημέρι ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις και οι τροπολογίες για την 13η σύνταξη και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια.

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, στο οποίο έχουν κατατεθεί τόσο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη 13η σύνταξη, όσο και η μείωση του ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακολουθήσει η ψηφοφορία όπως ανακοίνωσε χθες ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

Πώς και ποιους αφορά η ρύθμιση των 120 δόσεων

Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ με βάση τα οποία προσδιορίζεται το ετήσιο ποσό των δόσεων που θα καταβάλουν, άρα και ο συνολικός αριθμός των δόσεων που δικαιούνται. 

Για τους οφειλέτες με δηλωθέν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ δεν υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο για τον προσδιορισμό του αριθμού των δόσεων. Δικαιούνται 120 δόσεις, εφόσον δεν παραβιάζεται το ελάχιστο ποσό δόσης των 30 ευρώ που προβλέπει η ρύθμιση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ