Ντίνα Νικολάου: Μας απογειώνει με λαχταριστό πικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές & τυλιγμένο σε σφολιάτα

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.

 

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
5 φέτες κασέρι για τοστ, πικάντικο
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Για το mix μπαχαρικών
1½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, σε σπόρους
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το mix μπαχαρικών και το αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των μπαχαρικών, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
  • Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα και τα τοποθετώ σε μια επιφάνεια κοπής. Σκεπάζω με μεμβράνη και με τον μπάτη (ή άλλο βαρύ αντικείμενο) τα χτυπάω για να πλατύνουν καλά. Απλώνω μια καθαρή μεμβράνη και πασπαλίζω εκεί, το υπόλοιπο mix μπαχαρικών. Απλώνω επάνω στη μεμβράνη με τα μπαχαρικά, τα ανοιγμένα φιλέτα και τα γυρίζω και από τις δύο πλευρές ώστε να «τυλιχτούν» ολόγυρα με μπαχαρικά. Τα στρώνω καλά επάνω στη μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους και στρώνω επάνω τις φέτες του τυριού. Επάνω στο τυρί απλώνω το μείγμα με τις πιπεριές. Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγω τα φιλέτα με τη γέμιση σε ένα σφιχτό ρολό. Το αφήνω στην άκρη.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας, χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που έχει στην κάτω πλευρά του. Με προσοχή, αφαιρώ τη μεμβράνη από το ρολό του κοτόπουλου και το τοποθετώ στο κέντρο της σφολιάτας. Κλείνω με προσοχή τη σφολιάτα, καλύπτοντας εντελώς το ρολό και «ασφαλίζω» καλά τις άκρες και την «ραφή».
  • Μεταφέρω το ρολό (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί. Με ένα πινέλο, αλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Κόβω σε λεπτές φέτες και σερβίρω αμέσως.
  • Tip: Αν έχω κι άλλο φύλλο σφολιάτας, και πριν αλείψω με το αυγό, κόβω 2-3 λεπτές λωρίδες φύλλου και στολίζω το ρολό.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ