Οι ταινίες της εβδομάδας: Γοητευτική ΥΠΕΞ η Σαρλίζ Θερόν, σκοτεινός δολοφόνος ο Κιάνου Ριβς

Τι θα δούμε στο σινεμά; 

Πέντε ταινίες και μία επανέκδοση, αυτή του αριστουργηματικού «Αλεξάντερ Νιέφσκι», του Αϊζενστάιν, βγαίνουν απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει εμφανώς το γαλλικό δράμα «Μια Αγάπη Ανέφικτη», της Κατρίν Κορσινί, ενώ από κοντά ακολουθούν το τρίτο μέρος της σκληρής περιπέτειας «John Wick: Κεφάλαιο 3», με τον Κιάνου Ριβς και το απολαυστικό ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη, «Sugartown - Για μια Χούφτα Ψήφους», με το οποίο ολοκληρώνεται η τριλογία για τη διάσημη πλέον Ζαχάρω. Επίσης, προβάλλεται το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της Μαργκαρέτε φον Τρότα, «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας», αλλά και η αδιάφορη κωμωδία «Μια Απίθανη Σχέση», με την Σαρλίζ Θερόν.

«Μια Αγάπη Ανέφικτη»

(«Un Amour Impossible») Δραματική ταινία, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί, με τους : Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ, Κοραλί Ρασιέρ κα.

Προσοχή: Ο τίτλος της ταινίας είναι παραπλανητικός. Κι αυτό γιατί δεν έχει να κάνει, όπως πολλοί θα σκεφτούν, με ένα γαλλικό αισθηματικό δράμα, αλλά με μία σκληρή ταινία που βάζει στο επίκεντρό της μια γυναίκα, απ’ αυτές που χαρακτηρίζουμε «κλασικό θύμα» και η οποία περνά τα πάνδεινα από έναν άντρα, αριστοκρατικής καταγωγής που μπορεί να αγαπήσει μόνο τον εαυτό του και να καταστρέψει όσους και ειδικότερα όσες είναι δίπλα του.

Η ιστορία τοποθετείται σε μία επαρχιακή πόλη της κεντρικής Γαλλίας, στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, όπου μία απλή, αλλά όμορφη, κοπέλα γνωρίζεται με ένα γοητευτικό γόνο αριστοκρατικής οικογένειας, μορφωμένο, επηρεασμένο από τα βιβλία του Νίτσε, τον οποίο έχει παρερμηνεύσει, όπως συνέβη με εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που ένιωσε η ανθρωπότητα και με τους ναζιστές.

«John Wick: Κεφάλαιο 3»


(«John Wick: Chapter 3 – Parabellum») Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, με τους Κιάνου Ριβς, Εΐζια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν, Ιαν ΜακΣέιν, Αντζέλικα Χιούστον, Λόρενς Φίσμπερν κα.

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

«Μια Απίθανη Σχέση»

(«Long Shot») Ρομαντική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λεβάιν, με τους Σαρλίζ Θερόν, Σεθ Ρόγκεν, Τζουν Ντάιαν Ραφαέλ, Όσι Τζάκσον κα.

Εκείνος, συγγραφέας σκληρών πολιτικών λόγων με ταλέντο στους μπελάδες. Εκείνη, κορυφαία διπλωμάτης με ταλέντο σε... όλα. Όταν ο Φρεντ Φλάρσκι ξανασυναντάει τον πρώτο του έρωτα που τυχαίνει να είναι επίσης Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, τη Σάρλοτ Φιλντ, την γοητεύει με το αυτοσαρκαστικό του χιούμορ και τις αναμνήσεις του από τον νεανικό της ιδεαλισμό. Καθώς εκείνη είναι έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, προσλαμβάνει τον Φρεντ για να δώσει ζωντάνια στους προεκλογικούς της λόγους και η παράφορη χημεία τους οδηγεί σε ένα παράνομο, αστείο και επεισοδιακό ειδύλλιο ανά τον κόσμο δίνοντας νέο νόημα στην έννοια «διεθνείς σχέσεις». Η απερίσκεπτη ανεμελιά του Φρεντ όμως θα μπορούσε να καταστρέψει την καμπάνια πριν καν ξεκινήσει...

«Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας»


(«Searching for Ingmar Bergman») Ντοκιμαντέρ γερμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Μαργκαρέτε φον Τρότα.

Ακόμη ένα ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά με αρκετό ενδιαφέρον, καθώς υπογράφεται από την Μαργκαρέτε φον Τρότα («Ρόζα Λούξεμπουργκ») και αφορά τον σημαντικότατο και αξέχαστο κινηματογραφιστή, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Η Μαργκαρέτε φον Τρότα, που πλησιάζει τα 80 και διατηρεί τη θέληση να συνεχίσει να εκπροσωπεί, με την ίδια μαχητικότητα, όπως έκανε στα νιάτα της, το νέο κινηματογραφικό γερμανικό ρεύμα, εδώ καταπιάνεται με τον αγαπημένο της Μπέργκμαν. Ένα σκηνοθέτη που οι κριτικοί θεωρούν ότι τα θέματά της έχουν μία πνευματική συγγένεια με τα έργα του σπουδαίου εικονοπλάστη, ο οποίος ήταν γνωστός για τις βιογραφικές αναφορές σε όλες σχεδόν τις ταινίες του.

«Sugartown – Για μια Χούφτα Ψήφους»


Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Κίμωνα Τσακίρη.

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν στην πόλη», βάζει σε λειτουργία τα όπλα που τον κρατούν εδώ και 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

«Αλεξάντερ Νιέφσκι»


(«Alexander Nevsky») Ιστορικό δράμα, σοβιετικής παραγωγής του 1938, σε σκηνοθεσία Σεργκέι Αϊζενστάιν, με τους Νικολάι Τσερκάσοφ, Νικολάι Οχλάπκοφ, Βαλεντίνα Ιβάσοβα, Ντιμίτρι Ορλόφ κα.

Η ιστορία μας μεταφέρει στη Ρωσία του 13ου αιώνα, όπου ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Νιέφσκι ηγείται της αντίστασης στην εισβολή των αιμοβόρων Τευτόνων Ιπποτών, οργανώνει την αντεπίθεση και ολοκληρώνεται με την επική σκηνή μάχης, που δικαίως κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία του σινεμά. Εδώ, βεβαίως δεν πρέπει να αγνοηθεί και η εποχή που γυρίστηκε η ταινία, δηλαδή μια εποχή που τα σύννεφα πληθαίνουν πάνω από την Ευρώπη, με το ναζισμό και το φασισμό να θεριεύουν και ο Μεγάλος Πόλεμος να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ