Υποψήφια Ευρωβουλευτής η Βάσω Μώραλη - Η πρώτη γυναίκα που μετέδωσε απευθείας ποδοσφαιρικούς αγώνες

Η Βάσω Μώραλη "έσπασε" ένα "ανδρικό οχυρό" και τώρα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Την συναντάμε τυχαία στο Νέο Σιδηροχώρι. Είναι μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς αίματος.

Παρόλο που δεν έχει άμεση σχέση με την περιοχή, όταν ενημερώθηκε για την αιμοδοσία έσπευσε να δώσει και εκείνη τη αίμα της.

Η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη με καταγωγή από τη Νικήσιανη Καβάλας είναι μεταξύ των 42 υποψηφίων που εντάχθηκαν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

"Ως παλιά αιμοδότρια ξέρω πόσες ανάγκες έχουμε σε αίμα στην Ελλάδα και ότι αυτές δεν καλύπτονται", μας λέει η ίδια και ειδικά για την αιμοδοσία στο Νέο Σιδηροχώρι και την πρωτοβουλία της Εύας Τσουρπουδή τονίζει "με συγκινεί που οι άνθρωποι ανταποκρίνονται και ειδικά η νεολαία, είναι ένα δείγμα πραγματικής αγάπης για τον  άνθρωπο και αλληλεγγύης, είναι μία κοινωνία σαν και αυτή που ονειρευόμαστε. Είναι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες, να αλλάξουν νοοτροπίες, να ευαισθητοποιήσουν τους συνανθρώπους τους".

Η  Βάσω Μώραλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νικήσιανη Παγγαίου Καβάλας. Σπούδασε δημοσιογραφία και νομικά στην Αθήνα, εργαζόμενη παράλληλα ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και στην ΕΡΤ.

Τον Ιούνιο του 1983 κατέκτησε μία διεθνή πρωτιά, σπάζοντας ένα "ανδρικό οχυρό" ως η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που μετέδωσε απευθείας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Για τους στόχους που θέτει ως υποψήφια ευρωβουλευτής λέει "χρειαζόμαστε επιτακτικά πιο δίκαιη Ευρώπη, μία καλύτερη Ελλάδα. Στο Κίνημα Αλλαγής τολμούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο στίβος όπου κρίνονται πολλά από τα εθνικά μας θέματα.

Η φωνή της Ελλάδας πρέπει να ακούγεται ισχυρή και καθαρή εκεί μέσα από ανθρώπους που έχουν γνώση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων, με σεβασμό απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και υψηλή συναίσθηση του χρέους μας προς την πατρίδα μας.

Υπερασπίζονται επί δεκαετίες με συνεπή δράση τα εθνικά μας  θέματα και ζητά να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω να το κάνω και στην Ευρωβουλή, χωρίς τυφλό εθνικισμό αλλά με γνώση και συνείδηση", σύμφωνα με το xronos.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ