AVE MARIA Σάκκαρη! Η επική πρόκριση απέναντι στο Νο 7 στον κόσμο (βίντεο)

Η Μαρία Σάκκαρη κρατάει το όνειρο της Ρώμης ζωντανό!

Επιστρέφοντας για πρώτη φορά από σετ πίσω, η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Kristina Mladenovic με 5-7, 6-3, 6-0 και προκρίθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ημιτελικούς της καριέρας της, φτάνοντας τις 6 διαδοχικές νίκες στη Ρώμη!

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη της Μαρίας στη Ρώμη, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και πλέον βρίσκεται στην τελική 4άδα!

 

 

Μια νίκη τη χωρίζει από τον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της και δυο από τον μεγάλο τίτλο, ενώ προκρίθηκε για 2η φορά σε ημιτελικό Premier 5 διοργάνωσης, μετά από το Wuhan Open του 2017.

Επίσης, έφτασε τις 11 νίκες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της, καθώς θυμίζουμε πως πριν από 2 εβδομάδες είχε ακόμα ένα σερί 5 κερδισμένων παιχνιδιών στο Ραμπάτ, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Με όλα αυτά έχει εξασφαλίσει ήδη την επιστροφή της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν ηττηθεί η Johanna Konta στον σημερινό ημιτελικό με την Kiki Bertens, η Μαρία θα βελτιώσει ανεξάρτητα με το δικό της αποτέλεσμα το career high της και θα ανεβεί τουλάχιστον ως το Νο. 28.

Αν περάσει στον τελικό η Konta, θα ισοφαρίσει το career high της στο Νο. 29.

Aν μπει στον τελικό μπορεί να μπει στο Top 25 της WTA για πρώτη φορά και αν κατακτήσει τον τίτλο θα "αναρριχηθεί" στο Νο. 21 του κόσμου, σύμφωνα με το tennisnews.gr.

 

 

Το επόμενο ιστορικό ραντεβού της Μαρίας, θα είναι το απόγευμα του Σαββάτου, στις 18:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), με αντίπαλη την Karolina Pliskova, που κέρδισε σήμερα τη Victoria Azarenka με 6-7 (5), 6-2, 6-2.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ