Η Τερέζα Μέι στο τέλος του βίντεο της παραίτησης της ξεσπάει σε λυγμούς - Δεν είναι όλες σιδηρές (φώτο-βίντεο)

"Την στιγμή που η Τερέζα Μέι επέτρεψε στη συγκίνηση της να φανεί ενώ υπέγραφε την ανακοίνωση παραίτησής της  έκανε περισσότερα για τις γυναίκες απ 'ό, τι έχει στην όλη πολιτική καριέρα της"

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε εχθές Παρασκεύη ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. 

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

Στο τέλος του λόγου της η Βρετανίδα πρωθυπουργός άφησε τα συναισθήματα της να φανούν. Η Τερέζα Μέι δεν άντεξε και  αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς από το πόντιουμ. 

«Φεύγω αφού υπηρέτησα αυτή τη θέση, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Το κάνω χωρίς πικρία, αλλά με τεράστια ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» είπε στο τέλος του διαγγέλματός της.

"Την στιγμή που η Τερέζα Μέι επέτρεψε στο συγκίνηση της να φανεί ενώ υπέγραφε την ανακοίνωση παραίτησής της  έκανε περισσότερα για τις γυναίκες απ 'ό, τι έχει στην όλη πολιτική καριέρα της", σχολιάζει ο Independent. 

Με σπασμένη φωνή ανακοίνωσε ότι το να εργάζεται σκληρά για τη χώρα που αγαπά, ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής της.

«Είναι πλέον σαφές για μένα ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας ένας νέος πρωθυπουργός να ηγηθεί της προσπάθειας (σσ Brexit)» είχε πει νωρίτερα.

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να εκλέξουν οι Συντηρητικοί τον διάδοχό της, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει σε έξι εβδομάδες. Στις αρχές Ιουνίου θα επισκεφτεί τη Βρετανία ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ