Ληστεία μετά φόνου στην Πάρο - Ανθρωποκυνηγητό στη θάλασσα

Ανθρωποκυνηγητό στο νησί της Πάρου και τη θάλασσα με πλωτά μέσα έχουν εξαπολύσει οι αρχές για να αποτρέψουν τη φυγή των τριών δραστών που σκότωσαν 53χρονο όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να ληστέψουν το υποκατάστημα της Αlpha Bank στο κέντρο της Νάουσας.

Ανθρωποκυνηγητό στο νησί της Πάρου και τη θάλασσα με πλωτά μέσα έχουν εξαπολύσει οι αρχές για να αποτρέψουν τη φυγή των τριών δραστών που σκότωσαν 53χρονο όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να ληστέψουν το υποκατάστημα της Αlpha Bank στο κέντρο της Νάουσας.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης ταξί προσπάθησε να εμποδίσει τους τρεις ληστές κατά τις 8.20 το πρωί, και δέχθηκε εν ψυχρώ τρεις σφαίρες, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής ληστείας είπε πριν λίγο στον Real FM ότι δεν ήταν μόνον δύο οι πυροβολισμοί, όπως είχε αναφερθεί αρχικά. Τόνισε ότι είναι θαύμα το ότι δεν υπήρξαν άλλα θύματα, δεδομένου ότι υπήρξε καταιγισμός πυρών.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφορία, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στον Αμπελά Πάρου, κατεστραμμένο από φωτιά που έβαλαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Κατά πάσα πιθανότητα, οι δράστες διέφυγαν με ταχύπλοο.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και στη συνέχεια έκαψαν είχε νοικιαστεί στην Αθήνα, από όπου μετά οι ληστές ταξίδεψαν για Πάρο.

Οι κακοποιοί εικάζεται ότι είναι τέσσερις ή πέντε και η λεία που αφαίρεσαν εκτιμάται στα 45.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο αρνητικό περιστατικό που πλήττει την Πάρο, μετά το σοβαρότατο τραυματισμό της 15χρονης από νεαρό Πακιστανό.

Η αιματηρή ληστεία είναι παρόμοια με αυτή σε τράπεζα των Σπετσών, πριν λίγες εβδομάδες, όπου οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο και εξακολουθούν να αναζητούνται.

Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Επίσης εξετάζονται οι κάμερες για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη γυναίκας στην ομάδα των ληστών. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, οι αρχές θα μπορούν να μιλούν για κάτι περισσότερο από ομοιότητα με την πρόσφατη ληστεία στις Σπέτσες.

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμό εναντίον φούρναρη, το μαγαζί του οποίου γειτνιάζει με το υποκατάστημα της τράπεζας όπου έγινε η αιματηρή ληστεία. Ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν τραυματίστηκε, κάτι που σημαίνει ότι ίσως τα πυρά κάποιου εκ των ληστών ήταν άσφαιρα.

Το θύμα, Δημήτρης Μίχας, 53 ετών, φέρεται πως ήταν παντρεμένο με μια από τις κόρες της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού.

Πηγές: skai.gr, enikos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ