Δεύτερος γύρος εκλογών την Κυριακή: Πού ψηφίζουμε, τι ισχύει με τους σταυρούς – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον επαναληπτικό γύρο

 

Πληροφορίες για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για περιφέρειες και δήμους δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως διευκρινίζει, οι εκλογές θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάμεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθμό ψηφοδελτίων στον οικείο δήμαρχο.

Όμοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ