Champions League: Η Λίβερπουλ "βασίλισσα" της Ευρώπης - Τι δηλώνουν παίκτες & προπονητής (φώτο-βίντεο)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αξίας 683,3 εκατ. ευρώ

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό της Πόλης, η Λίβερπουλ ανέβηκε και πάλι στον ευρωπαϊκό θρόνο. Για 6η φορά στην Ιστορία της η ομάδα του Μερσεϊσάιντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς επικράτησε με 2-0 της Τότεναμ στον τελικό που διεξήχθη στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης. Ο Σαλάχ στο 2΄ με πέναλτι και ο Οριγκί στο 87΄ πέτυχαν τα γκολ των «κόκκινων».

Στη δεύτερη σερί παρουσία της στον καταληκτικό αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου», η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, πραγματοποιώντας μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση και με σύμμαχο την τύχη (ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια), αλλά και τον Άλισον όσες φορές χρειάστηκε στο β΄ μέρος να κρατά ανέπαφη την εστία του, αυτή την φορά έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό. 



 

Ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός του Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ στέφθηκε με επιτυχία. Στους δύο προηγούμενους ο Γερμανός είδε την ομάδα του να χάνει ισάριθμες φορές, από την Σεβίλη το 2016 στον τελικό του Europa League (1-3) και πέρυσι από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League (0-3).

Απόψε του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς έστησε άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι αυτό που μετρά περισσότερο σε τέτοια ματς είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις. 

Η «παρθενική» συμμετοχή της Τότεναμ σε τελικό Champions League δεν έφερε στην ομάδα του Λονδίνου το κύπελλο, κυρίως λόγω του αιφνιδιασμού που δέχτηκε στο 2ο λεπτό, αλλά και λόγω του ότι οι παίκτες-κλειδιά της δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, σε συνδυασμό με το ότι δεν βρήκαν διαδρόμους για να απειλήσουν.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αξίας 683,3 εκατ. ευρώ

Η Λίβερπουλ πλέει σε πελάγη ευτυχίας ή αν προτιμάτε κάτι πιο «κλισέ» βρίσκεται στον... έκτο ουρανό, όσα τρόπαια του Champions League έχει σηκώσει. Η ομάδα του Κλοπ έφτασε στην κορυφή και κατέκτησε αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι.

Για να το πετύχει όμως αυτό στοίχισε 638,3 εκατ. Ευρώ!

Κλοπ: «Η καλύτερη βραδιά της καριέρας μου»

Πανευτυχής ήταν μετά τον τελικό ο Γιούργκεν Κλοπ. Στην τρίτη του παρουσία ως τεχνικός της Λίβερπουλ, ο Γερμανός πανηγύρισε με την ομάδα του το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαια, μιας και τις δύο προηγούμενες φορές είχε φύγει με «σκυμμένο το κεφάλι».

«Είμαι τόσο μα τόσο χαρούμενος, για τα παιδιά, για όλο αυτό τον υπέροχο κόσμο, για την οικογένειά μου. Υπέφεραν για μένα, το αξίζουν περισσότερο από τον καθένα. Έχετε δει ποτέ μία ομάδα να παλεύει τόσο, χωρίς να έχει «καύσιμα στο ντεπόζιτο»; Έχουμε κι έναν γκολκίπερ που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα.

Είναι η καλύτερη βραδιά στην επαγγελματική μας καριέρα. Μας πήρε λίγο χρόνο, είναι σημαντικό για την ανάπτυξή μας και την βελτίωση μας. Αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει πολύ, τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι ιδιοκτήτες δεν μας πιέζουν ποτέ. Συνήθως 20 λεπτά μετά τον αγώνα νιώθω σχεδόν μεθυσμένος, αλλά τώρα έχω πιει μόνο νερό.»

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ των «κόκκινων», Μοχάμεντ Σαλάχ, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι τώρα, είμαι ευτυχισμένος που παίζω σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό και αυτή την φορά για 90 λεπτά.

Όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατό απόψε, χωρίς να κάνουμε μεγάλη εμφάνιση σε ατομικό επίπεδο, όλη η ομάδα ήταν απίστευτη. Έχω θυσιάσει πολλά στην καριέρα μου, να έρθω από ένα χωριό στο Κάιρο και να είμαι ένας Αιγύπτιος που να παίζει σε τέτοιο επίπεδο, είναι κάτι το απίστευτο για μένα.» 

Ο δεξιός φουλ μπακ της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ τόνισε: «Είναι δύσκολο να βρω τα λόγια. Η σεζόν που είχαμε, το αξίζαμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Έχουμε καταφέρει κάτι ξεχωριστό, κυριαρχήσαμε στον αγώνα. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και δεν κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν. Είμαι ένας φυσιολογικός Άγγλος από το Λίβερπουλ, του οποίου το όνειρο έγινε πραγματικότητα.»

Ο σκόρερ του γκολ που «κλείδωσε» το τρόπαιο για την Λίβερπουλ, Ντιβόκ Οριγκί, σχολίασε: «Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα, για το σύλλογο, για την πόλη.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ