Story of the day: Όταν ήταν μικρά έπασχαν από καρκίνο - Έγιναν τότε φιλαράκια & χρόνια μετά υγιείς πια παντρεύτηκαν (φώτο)

Απο τα συναρπαστικά Love story που γράφει η ζωή...

Ένα αγόρι συναντά ένα κορίτσι. Κάπως έτσι ξεκινάνε όλες οι ιστορίες αγάπης. Μόνο που μερικές από αυτές είναι λίγο πιο... περίπλοκες. Είναι αυτά τα συναρπαστικά Love story που δεν γράφει κάποιος συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων αλλά η ίδια η ζώη.

Στην ιστορία που θα διαβάσετε, το αγόρι πάσχει από καρκίνο. Το κορίτσι πάσχει από καρκίνο επίσης. Συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα νοσοκομείο παίδων. Εκείνη είναι 12 ετών εκείνος 13.

 Η Λίντσεϊ Γουίλκερσον την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στο τμήμα συνδέσμων ασθενών, στο νοσοκομείο παίδων St. Jude, στο Μέμφις , ξεναγήθηκε στους χώρους . Καθώς έκανε την περιήγηση της στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου εκείνη την ημέρα, ένα μέλος του προσωπικού της είπε: "Είναι κάποιος εδώ που πρέπει να δεις".

Η Γουίλκερσον που  έπιασε δουλειά στο νοσοκομείο,  έναν χρόνο έπειτα από τον πρώτο της γάμο οδηγήθηκε στην μικρή αίθουσα συσκέψεων. Εκεί την περίμενε μια αναπάντεχη έκπληξη. Συνάντησε τον Τζόελ Αλσάπ τον καλό της φίλο που είχε γνωρίσει στο ίδιο νοσοκομείο, το 1993,  όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 13.

"Θυμάμαι ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του τότε", είχε πει η Λίντσεϊ που επίσης άρεσε στον Τζόελ. Εκείνος όμως δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του. "Ήταν πολύ όμορφη", δήλωσε ο κύριος Ασλάπ , ο οποίος είχε προσληφθεί τον Ιανουάριο του 2003 ως συντονιστής πληροφόρησης και τεχνολογίας του νοσοκομείου, "αλλά ήμουν ένας εξαιρετικά ντροπαλός 13χρονος που φοβόταν να της μιλήσει".

Αυτή η συνάντηση ήταν το συγκλονιστικό "reunion" που κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί ή να υποσχεθεί στον άλλο 26 χρόνια πριν όταν οι δύο τους ήταν παιδιά που έπασχαν από καρκίνο και νοσηλεύονταν στο ίδιο νοσοκομείο που σήμερα δουλεύουν.

«Το St. Jude έσωσε τις ζωές και των δύο μας » δηλώνει η Λίντσεϊ  που το 1991 είχε διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. 

«Θυμάμαι την τρομοκρατημένη οικογένεια της», σημειώνει η Δρ. Μελίσα Χάντσον, η παιδίατρος-ογκολόγος που είχε αναλάβει την Γουίλκερσον. «Είχε πολλές διακυμάνσεις στη θεραπεία της και πάλεψε με την τοξικότητα. Ήταν ένα πολύ δυνατό κορίτσι».

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ο  Τζόελ Άσλαπ και η οικογένειά του έμαθαν ότι είχε οστεοσάρκωμα, έναν τύπο καρκίνου των οστών, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του όταν ήταν μόλις 7 ετών. Όταν έχασε το δεξί του χέρι ο Τζόελ ανακάλυψε την δύναμη του αριστερού.

Παίζει γκολφ, και μάλιστα παίζει και στην ομάδα του μπέιζμπολ. "Έπαιξα την πρώτη βάση και το κεντρικό πεδίο", λέει, με υπερηφάνεια. "Δεν ήμουν το παιδί που "έτρωγε το γρασίδι. Ήμουν ισότιμο μέλος της ομάδας. "

«Ο Τζόελ ήταν 7 χρονών και δυσκολευόταν να δέσει τη ζώνη του. Νόμιζα ότι έκανε πλάκα. Παίζαμε τένις στην αυλή και παρατήρησα ότι έπιανε την μπάλα με το αριστερό του χέρι. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει ο πατέρας του, Μπομπ Άλσαπ.

Η Λίντσει Γουίλκερσον τώρα είναι 38 ετών και ο Τζόελ Άσλαπ 39. Έχουν και οι δύο νικήσει τον καρκίνο και είναι υγιείς , Κάνουν όμως εξετάσεις κάθε πέντε χρόνια και είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν την υγεία τους. Στο μεταξύ έχουν να κάνουν πολλά.

 "Ο Τζόελ και εγώ θέλουμε να δώσουμε στους ασθενείς αυτούς την αγάπη και τη φροντίδα που μας δόθηκε όταν ήμασταν στην ηλικία τους", δήλωσε η Λίντσεϊ.

Ο Τζόελ, τώρα επικεφαλής του τμήματος  creative media services του νοσοκομείου, δήλωσε: «Η επιστροφή σε έναν τόπο που  έχει τέτοια θέση στην καρδιά μας ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου».

Ο Τζόελ και η Λίντσεϊ συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1993 σε μία εκδήλωση του νοσοκομείου St. Jude, Οι γονείς τους είχαν κληθεί για να μιλήσουν για την περιπέτεια των παιδιών τους με τον καρκίνο.

"Θυμάμαι ο Τζόελ με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή . Ήταν χαριτωμένος και είχε χιούμορ", λέει η Λίντσεϊ. Μετά από αυτό  τα δύο παιδιά συναντιόνταν στις θεραπείες τους και όταν συνέπιπταν τα ιατρικά ραντεβού.

Χάθηκαν όταν πέρασαν στο κολέγιο – εκείνη πήγε στο Αρκάνσας και σπούδασε Επικοινωνία και εκείνος στο πανεπιστήμιο του Τενεσί όπου τελείωσε τηλεοπτικός παραγωγός.

«Το όνειρό μου από τότε που ήμουν 10 ετών ήταν να γυρίσω και να δουλέψω εδώ», εξομολογείται η Λίντσεϊ, η οποία από τον πρώτο της γάμο απέκτησε δύο παιδιά – έναν γιο και μία κόρη – προτού τελικά χωρίσει το 2015.

Στην διάρκεια των σπουδών της η Λίντσεϊ δούλεψε εθελοντικά σε πολλά προγράμματα του νοσοκομείου. Το 2003 παντρεύτηκε.  Ο γάμος της διήρκεσε 12 χρόνια . Έχει μια 12χρονη κόρη, την Ώντρεϊ  και έναν 8χρονο γιο, τον Τζέικομπ, από αυτή τη σχέση.

Η Γουίλκερσον έπιασε δουλειά στο νοσοκομείο, στο τμήμα συνδέσμων ασθενών, έναν χρόνο έπειτα από τον πρώτο της γάμο. «Όταν έγινα μητέρα, άρχισα να αντιμετωπίζω τα παιδιά εδώ σαν να ήταν και αυτά δικά μου».

Ο Τζόελ Άσλαπ που δηλώνει ότι είναι πολύ φίλος με τα παιδιά της Λίντσεϊ, και εκείνη από την πρώτη μέρα που ξανασυναντήθηκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων του νοσοκομείου St. Jude,  έγιναν ιδιαίτερα στενοί φίλοι έως που πριν από δυόμισι χρόνια, η σχέση τους έλαβε  ερωτική στροφή και έγιναν σύντροφοι.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 της είπε για πρώτη φορά «σ’αγαπώ». Τον είχε καλέσει στο σπίτι της για να να δουν την ταινία "Άλιεν" που της είχε κάνει δώρο η κόρη της. Όταν τελείωσε η ταινία της το είπε.

«Ο Τζόελ μου άρεσε τα τελευταία 25 χρόνια. “Η μπάλα ήταν στο δικό του γήπεδο”, λέει η Λίντσεϊ, σύμφωνα με τους New York Times

Τον αγαπούσε. Του το είπε την ίδια στιγμή  που εκείνος της αποκάλυψε την αγάπη του και την 1η Σεπτεμβριίου του 2018 παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου στο οποίο είχαν και οι δυο νικήσει τον καρκίνο πριν από 25 χρόνια.

Στον γάμο που έμοιαζε "βασιλικός" παραβρέθηκε πλήθος κόσμου: Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι από το νοσοκομείο. Οι γονείς τους δήλωναν ευτυχισμένοι για αυτό το γάμο. "Ήταν υπέροχο και για τα εγγόνια μας", είπε η μητέρα της Λίντσεϊ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ