Η επίσημη δεξίωση της Βασίλισσας Ελισάβετ για τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ – Στα λευκά Μελάνια, Κέιτ, Καμίλα & Βασίλισσα (φωτό & βίντεο)

Όλα όσα έγιναν στο επίσημο δείπνο... 

Οι κοινές αξίες και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δύο χώρες, δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την προσφώνησή της στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η 93χρονη Ελισάβετ έκανε μια πρόποση για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

"Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν", είπε.

 "Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη", πρόσθεσε.

 

 

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

"Αυτή η νεαρή μηχανικός ήταν η μελλοντική βασίλισσα, μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών μας σφραγίστηκε δια παντός σε αυτή τη μεγάλη σταυροφορία", πρόσθεσε. 

"Καθώς τιμούμε την κοινή νίκη και την κληρονομιά μας, επαναβεβαιώνουμε τις κοινές αξίες που θα μας ενώνουν στο μέλλον: ελευθερία, εθνική κυριαρχία, αυτοδιάθεση, κράτος δικαίου και αναφορά στα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς από τον παντοδύναμο Θεό", κατέληξε σύμφωνα μς το ΑΠΕ

Για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε μια τέτοια ιεροτελεστία, όμως η βασίλισσα είναι συνηθισμένη: πρόκειται για την 113η φορά που οργανώνει μια τέτοια επίσημη τελετή.

Το δείπνο σερβιρίστηκε στο σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας το 1806. Αποτελείται από περισσότερα από 4.000 πιατικά και 107 κηροπήγια.

 

 

 

 

Δείτε όλες τις φωτό της δεξώσης στην Daily Mail.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ