Μπρους: Ο φαλακρός αετός που "έριξε" το διαδίκτυο - Τι λέει ο φωτογράφος της καθηλωτικής λήψης (βίντεο)

Ο Καναδός φωτογράφος λέει ότι καθημερινά κατακλύζεται από σχόλια και ερωτήσεις για την φωτογραφία με τον φαλακρό αετό

O Kαναδός ερασιτέχνης φωτογράφος Στιβ Μπιρό φωτογράφισε τον Μπρους, τον φαλακρό αετό στο καναδικό καταφύγιο άγριων ζώων Ράπτορ και αρχικά αποφάσισε να ποστάρει την φωτογραφία στο facebook.

Η εικόνα του άγριου πτηνού να "κοιτάζει ίσια στα μάτια" τον φωτογράφο με διαπεραστικό βλέμμα, είναι πραγματικά καθηλωτική και έγινε viral σε λίγες ώρες.  Η φωτογραφία είναι μία από τις πολλές εκατοντάδες με πρωταγωνιστή τον ίδιο αετό, που τράβηξε ο Μπιρό εκείνη την ημέρα.

Ο φωτογράφος περιγράφει στο BBC, ότι ήταν μια τέλεια "πόζα" με τα δύο φτερά του αετού να ακουμπούν τέλεια στο νερό και το πουλί να στέκεται ακίνητο σα να ποζάρει. «Η εικόνα αυτή μου άρεσε λίγο περισσότερο από τις άλλες που είχα τραβήξει. Ήταν κάπως πιο ιδιαίτερη. Αλλά ακόμα μου φαίνεται απίστευτο το πόσο άρεσε στον κόσμο», είπε στο BBC ο ίδιος.

Αυτή η φωτογραφία ανέβηκε αρχικά  και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit και στη συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου. Τα πουλιά που βρίσκονται στο καταφύγιο Ράπτορ συνήθως δεν διαταράσσονται από τους φωτογράφους που επισκέπτονται την περιοχή, στο Οντάριο.

Αλλά ο Μπιρό λέει ότι αρχικά ο αετός φάνηκε ενοχλημένος από την παρουσία του . 

«Ένιωθα ότι με το άνοιγμα των φτερών του προσπαθούσε να με απομακρύνει από το σημείο. Ένιωθα επίσης τον αέρα που ερχόταν προς το μέρος μου από το άνοιγμα των φτερών του», σημειώνει ο φωτογράφος, ο οποίος εξηγεί πως μόλις αντίκρισε το πτηνό να πετιέται από το βράχο που κάθονταν έτρεξε για να απαθανατίσει τη σκηνή.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος άρχισε να τραβάει τις αγαπημένες του εικόνες πριν από περίπου δέκα χρόνια σαν χόμπι. Ο ίδιος εξηγεί πως προτιμά να τραβά φυσικά και αστικά τοπία, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πειραματισμούς και με διάφορα πτηνά.

«Τα πουλιά κρύβουν για εμένα κάτι πάρα πολύ γοητευτικό», λέει. «Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν, με τον οποίο κυνηγούν το θήραμά τους, ο τρόπος με τον οποίο κάθονται στα βράχια. Νομίζω ότι όλα είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα», συμπληρώνει.

Ο Μπιρό αναφέρει επίσης πως η φωτογραφία τον έκανε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής σαν να ήταν πάλι ένα παιδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ