Η ¨"Μηχανή του χρόνου" παρουσιάζει την ελληνική διαφήμιση από το ’60 έως το ’80 στο Cosmote History

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD

Τα δημοφιλέστερα διαφημιστικά σποτ, τα σλόγκαν τηλεοπτικών διαφημίσεων που άφησαν εποχή, αλλά και η ίδια η εξέλιξη της ελληνικής διαφήμισης μετά την εμφάνιση της τηλεόρασης στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 είναι οι πρωταγωνιστές του δεύτερου και τελευταίου μέρους του αφιερώματος της «Μηχανής του Χρόνου» για την ιστορία της διαφήμισης στην Ελλάδα (Δευτέρα 10/6, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, η Ελλάδα πέρασε στην εποχή της τηλεόρασης και τότε η διαφήμιση έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του νέου μέσου στο ελληνικό κοινό. Στο νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου», διαφημιστές, συγγραφείς και εικονογράφοι περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο βήμα-βήμα πώς φτιάχνεται μια διαφήμιση, σχολιάζοντας τις δυσκολίες των πρώτων ετών, όταν όλα γίνονταν στο χέρι και δεν υπήρχαν υπολογιστές.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα επονομαζόμενα ‘τζινγκλάκια’ των διαφημίσεων, που πολλές φορές συνέθεταν οι ίδιοι οι κειμενογράφοι. 

Η εκπομπή «στέκεται» και στην κοινωνική διαφήμιση, παρουσιάζοντας εμβληματικές καμπάνιες της εποχής, όπως η εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS, οι διαφημίσεις για τις καθαρές παραλίες κ.ά. Οι δημιουργοί αναλύουν, επίσης, τον ρόλο της γυναίκας στις διαφημίσεις των δεκαετιών του ’70 και του ‘80. 

Τέλος, στο πλαίσιο της εκπομπής και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επικοινωνίας, προβάλλονται παλιές τηλεοπτικές διαφημίσεις που αποκαλύπτουν πτυχές της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας των προηγούμενων δεκαετιών. 

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ