Παραιτήθηκε η κυβέρνηση - Εκλογές στις 7 Ιουλίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο (φώτο-βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 18:30, όπως είχε προαναγγελθεί για την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όπως είναι γνωστό προτίθεμαι να ζητήσω την προκήρυξη πρόωρων εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης, σάς ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής». 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο, έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

 «Κύριε Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος το σχετικό άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται έτσι να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο και θα θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, θα μεταβεί στη συνέχεια, στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ