Κύπρος: Θρήνος στο "τελευταίο αντίο" στη Λίβια & την κορούλα της Έλενα - Τα δύο πρώτα θύματα του serial killer (φώτο)

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου παρούσα

Με τρία χρόνια καθυστέρηση και σε κλίμα οδύνης και πένθους, κηδεύτηκαν σήμερα η 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και η 8χρονη κόρη της Έλενα Ναταλία, τα δύο πρώτα θύματα του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα.

Στην κηδεία παρέστησαν ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, η Πρέσβειρα της Ρουμανίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος μαζί με τη σύζυγό του Γιώτα, ο Χρίστος Χριστοφίδης εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, η βουλευτής Άννα Θεολόγου, η Πρόεδρος της Φωνής, Αναστασία Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δύτες της ΕΜΑΚ και της Brasal Marine Services, που συνέδραμαν στον εντοπισμό και στην ανάσυρση των θυμάτων από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, λιγοστοί συγγενείς και φίλοι, καθώς και απλοί πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι από την κοινότητα Αρεδιού.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαίας ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνεται η γήινη δοκιμασία δύο αδικοχαμένων ανθρώπων που τόσο πρόωρα και βάναυσα εγκατέλειψαν αυτό τον κόσμο, λέγοντας πως τώρα είναι η ώρα της προσευχής για τις ψυχές των θυμάτων.

Ο Μητροπολίτης εξήρε επίσης το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και των συνεργατών τους και όλων όσοι συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, τους οποίους και ευχαρίστησε, σύμφωνα με το phile news

Μέρος της θείας λειτουργίας ήταν στα ρουμανικά. Σημειώνεται ότι στην περιοχή υπάρχει ρουμάνικη κοινότητα. Στο προαύλιο της εκκλησίας έγιναν εισφορές για την οικογένεια.

Εξάλλου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας χαιρέτισε έναν προς έναν τους δύτες της Brasal Marine Services και τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα για τις κηδείες και τους τάφους των επτά θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου θα καλύψει το κράτος.

Μητέρα και κόρη ήταν τα πρώτα θύματα

Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, η 36χρονη Λίβια και η 8χρονη κόρη της από την Ρουμανία, ήταν τα πρώτα θύματά του.


 
Όπως ομολόγησε στις Αρχές, αφού τις σκότωσε τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, τις οποίες ακολούθως πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη του μεταλλείου της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό. Η σορός της 36χρονης εντοπίστηκε μετά από πολυήμερες έρευνες στις 28 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, ενώ η σορός της 8χρονης εντοπίστηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ