Πώς να πίνετε κρασί όπως οι Γάλλοι

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε για να πείτε ότι πίνετε το κρασί όπως οι Γάλλοι. 

Όπως θα περίμενε κανείς από μια χώρα που αγαπάει το κρασί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε για να πείτε ότι πίνετε το κρασί όπως οι Γάλλοι. Σίγουρα μέσα σε αυτά τα πράγματα ίσως να είναι και οι εκδρομές στο εξωτερικό για να αισθανθείτε από κόντα όλα το συναίσθημα της γευσιγνωσίας.

Αλλαγή του κρασιού από εποχή σε εποχή

Οι Γάλλοι συχνά αλλάζουν αυτό που πίνουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Η συγκομιδή γίνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Γαλλία. Ο χειμώνας είναι πάντα πιο ευνοϊκός για τα κόκκινα κρασιά και τα Χριστούγεννα η πιο κατάλληλη εποχή για να πίνετε κόκκινα κρασιά.

Όταν ο καιρός ζεσταίνει, αυτή είναι η στιγμή για να μεταβείτε σε λευκά και ροζέ κρασιά. Ποτέ μην σερβίρετε ροζέ κρασί το χειμώνα.

Συνδυάστε σωστά το κρασί με το φαγητό

Ενώ πολλά γεύματα σε διαφορετικές χώρες ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες για το ποτό που το συνοδεύει, οι Γάλλοι είναι εκείνοι που ακολουθούν αυτούς τους κανόνες κατά γράμμα με τον οίνο σπάνια να πίνεται ως απεριτίφ. Τα λευκά κρασιά ταιριάζουν περισσότερο με τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα επιδόρπια. Τα κόκκινα κρασιά με το κόκκινο κρέας και με πιάτα που έχουν ως βάση την ντομάτα. Υπάρχουν επίσης επιλεγμένα κρασιά που
ταιριάζουν με ένα επιδόρπιο.

Ανοίξτε σωστά τη φιάλη κρασιού

Αυτή η μικρή εγκοπή στο στόμιο του κρασιού υπάρχει για κάποιο λόγο. Ποτέ μην απομακρύνετε ολόκληρη την ετικέτα γύρω από τη στεφάνη, οι Γάλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι ένδειξη κακών τρόπων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέστε αρκετό ώστε το κρασί να μην περάσει ποτέ πάνω από το φύλλο για να αλλάξει τη γεύση.

Ποτέ μην γεμίζετε το ποτήρι του κρασιού περισσότερο από το μισό

Οι Γάλλοι δεν πίνουν όσο πίνουν σε άλλες χώρες και θυμώνουν με τους ανθρώπους που υπερβαίνουν το ένα ποτήρι ή με εκείνους που μπορούν να αδειάσουν μια ολόκληρη κάβα ποτών στην Αθήνα. Οι Γάλλοι θα είναι λίγο πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με άλλους λαούς, για να συνεχίσουν να πίνουν με τον οικοδεσπότη τους ξανά και ξανά. Δεν θα το βρείτε γοητευτικό, οπότε είναι καλύτερο να ρυθμίσετε τον εαυτό σας. Ένας καλός οικοδεσπότης
πάντα θα γεμίζει το ποτήρι όταν είναι άδειο. Αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε, αφήστε λίγο στο κάτω μέρος του, ώστε να μην σας το ξαναγεμίσουν.

Ποτέ μην συνεχίζετε να πίνετε κρασί μετά το γεύμα

Εκτός αν είστε με στενούς φίλους, θα πρέπει πάντα να σταματήσετε να πίνετε το κρασί όταν τελειώσει το γεύμα. Αν θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε απλά προτιμήστε ένα κονιάκ ή ένα
λικέρ.

Αν κανονίσετε μια επίσκεψη στη Γαλλία, μέσα στην λίστα με το τι να δω στο Παρίσι θα πρέπει να βάλετε και μια γευσιγνωσία κρασιών. Είναι μια εμπειρία που θα πρέπει να ζήσετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ