Τα 9 καλύτερα ζαχαροπλαστεία για Oreo to die for, μαύρη σοκολάτα σαν την αμαρτία, παγωτό και τον χειμώνα, carrot cake και πραλίνα φουντούκι στη τούρτα των ονείρων σας

Μάθετε που θα βρείτε τα ωραιότερα γλυκά της πόλης

Μάθετε που θα βρείτε τα ωραιότερα γλυκά της πόλης, από την Νέλλη Καλαμαρά και το madamefigaro.gr


Oreo Cookie Cheesecake στην Κυβέλη



Ακόμη και αν δεν είσαι φίλος του cheesecake γενικώς -η υπογράφουσα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία- πραγματικά αυτό θα το λατρέψεις. Ολόκληρα κομμάτια Oreo μέσα στην πιο πλούσια κρέμα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Μαγεία. (Κυβέλη, Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, 210 6897574, www.cheesecake.gr)

Παγωτό στον Κωνσταντινίδη



Το πιο γευστικό παγωτό της Αθήνας, χωρίς δεύτερη σκέψη και με μεγάλη διαφορά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κέρδισε την πρώτη θέση σε έναν από τους μεγαλύτερους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Παγωτού, που αλλού; Στην Ιταλία. (www.konstandinidis.gr)

Σοκολάτα στο Αριστοκρατικόν



Με σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας η σοκολάτα του πλέον chic ονόματος ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα δε χρειάζεται συστάσεις. Το Αριστοκρατικόν συνεχίζει να μυεί γενιές και γενιές στα μυστικά της αληθινής σοκολάτας, ενώ πλέον διαθέτει και e-shop. (Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com)

Carrot Cake από την Πάστα Φλώρα στο Ζαχαροπλαστείο “Το Σαββατοκύριακο” στο Baba Au Rum



Αφράτο carrot cake που λιώνει στο στόμα, φτιαγμένο από τα χεράκια της Πάστα Φλώρα, σερβιρισμένο στο μεθυστικό περιβάλλον του Baba Au Rum, που φιλοξενεί το project Ζαχαροπλαστείο “Το Σαββατοκύριακο”. Μιλάμε για αληθινή γευστική εμπειρία. (Κλειτίου 6, στο Ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, 211 7109140, www.babaaurum.com)

Τούρτα Πραλίνα στα Fresh



Εντάξει, το ότι οι τούρτες των Fresh είναι γενικώς το κάτι άλλο, είναι γνωστό τοις πάσιν. Η νέα όμως τούρτα πραλίνα φουντουκιού με ολόκληρα κομμάτια καραμελωμένα φουντούκια σε κάθε μπουκιά απλά θα σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου. (www.wearefresh.gr)

Λουκουμάδες στο Loukumami



Υπέροχοι λουκουμάδες τριών διαφορετικών εθνικοτήτων συναντιούνται στο ολοκαίνουριο Loukumami. Δοκίμασε και τους Ελληνικούς και τους Γαλλικούς και τους Ισπανικούς, βουτηγμένους σε λαχταριστά toppings, και βρες το δικό σου προσωπικό αγαπημένο. (Loukumami, Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733, www.loukumami.gr)

Πάβλοβα από “Πάβλοβα-Ό,τι καλύτερο”



Η Έφη Γιαλούση ήταν η πρώτη που μας σύστησε στη “μαρεγκένια” απόλαυση της τούρτας Πάβλοβα στην Ελλάδα και η δική της συνεχίζει να είναι μακράν η καλύτερη. Πάβλοβα με φρέσκα φρούτα, σοκολάτα, λεμόνι, μόκα ή καραμελωμένα φουντούκια περιμένει κάθε sweet lover για να γευτεί a small slice of heaven. (“Πάβλοβα-Ό,τι καλύτερο”, Σκουφά 56, 210 3388827, www.pavlova.gr)

Ζεστή Σοκολάτα Γάλακτος Valhrona στο Σοκολάτα 56



Η γεύση της είναι απλά συγκλονιστική και εγγυώμαι πως μετά δε θα θες να ξαναπιείς ρόφημα σοκολάτας πουθενά αλλού. Το μυστικό είναι πως εδώ τα ροφήματα δε φτιάχνονται με σοκολάτα σε σκόνη, αλλά με πραγματικά κομμάτια σοκολάτας Valhrona σε διάφορες ποικιλίες, που λιώνουν επί τόπου για να δημιουργήσουν το πιο εύγευστο και πλούσιο ρόφημα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. (Σοκολάτα 56, Ερμού 56, Μοναστηράκι, 2103229919)

Red Velvet Cupcake από το The Sweet Spot



Σε μία από τις πλέον επιτυχημένες εκδοχές του, το αγαπημένο αμερικανικό Red Velvet Cake μεταμορφώνεται σε cupcake, γαρνίρεται με cream cheese και χαρίζει μικρές στιγμές ασύγκριτης γλύκας. Αφού θα βρεθείς στο The Sweet Spot δοκίμασε και τα απίθανα pops τους. (The Sweet Spot, Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, 210 6894290 και Κασσαβέτη 4, Κηφισιά, 210 8013432, www.thesweetspot.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ