Ο οίκος Chanel διοργάνωσε "πάρτι" στη μνήμη του Λάγκερφελντ: Πριγκίπισσες του Μονακό - Η πρώτη κυρία Μακρόν & ηθοποιοί έλαμψαν πλάι στα μοντέλα (φώτο)

Το Grand Palais, ο χώρος που ο σχεδιαστής αγαπούσε τόσο πολύ μεταμορφώθηκε για ακόμα μία φορά σε ναό της μόδας προς τιμήν του

Τον Φεβρουάριο η είδηση του θανάτου   "Κάιζερ της μόδας"  και "τιμονιέρη" του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, έπεσε σα "βόμβα" μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι . Δεν επιθυμούσε επίσημες τελετές η ταφή. Αλλά μετά το θάνατο του, ακολούθησε ένα παγκόσμιο κύμα γεμάτων συγκίνηση αναφορών και αφιερωμάτων.

 Η μνήμη του μεγάλου σχεδιαστή δεν έσβησε κι αυτό ήταν ένα γεγονός που έπρεπε να γιορταστεί και να αποδοθεί για μία ακόμη φορά φόρος τιμής στον μεγάλο μετρ.

Εχθές ο οίκος Chanel διοργάνωσε μία μεγάλη εκδήλωση - πάρτι , για να τιμήσει τη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ. Η μεγάλη γιορτή διοργανώθηκε στο Grand Palais του Παρισιού , το χώρο που ο "αυτοκράτορας της μόδας", τόσο αγαπούσε.

Εκεί που είχε στήσει πολλές φορές τις εντυπωσιακές πασαρέλες του. Για ακόμα μία φορά λοιπόν, το Grand Palais, μεταμορφώθηκε σε ναό της μόδας. Στη μεγάλη εκδήλωση με τίτλο  « Karl For Ever », έδωσε το παρών όλος ο κόσμος της μόδας και φυσικά οι διάσημες κυρίες που έντυσε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Κλόντια Σίφερ

Ανάμεσα τους η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, η κόρη της Καρολίνας του Μονακό, Σαρλότ Κασιράγκι,  η Σαρλίν του Μονακό, η σύζυγος του Αντρέα Κασιράγκι, Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, η ηθοποιός Κάρα Ντελεβίν, η Τζίτζι Χαντίντ, η ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ, η Κλόντια Σίφερ,  η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι.

Σαρλότ Κασιράγκι, Σαρλίν του Μονακό, Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο,

Όλες οι κυρίες ήταν ντυμένες σε άσπρο-μαύρο τον αγαπημένο συνδυασμό του σχεδιαστή.  Παρουσα και η σιδηρά κυρία της Vogue, Άννα Γουίντουρ

Άννα Γουίντουρ- Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ

Το σύνολο της διοργάνωσης επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ο Ρόμπερτ Κάρσεν. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι πολλές, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες πλευρές του Καρλ Λάγκερφελντ, μέσα από την προβολή μιας ταινίας, η οποία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του, με μαρτυρίες από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν, καθώς και με τη συμμετοχή, σε ζωντανό χρόνο, απίστευτα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών, και χορευτών, που ερμήνευσαν τη μουσική και τη λογοτεχνία που ο Καρλ αγαπούσε τόσο πολύ.

Έλλεν Μιρέν

Πιο συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί Φανί  Αρντάν ,Κάρα Ντελεβίν,  Έλεν Μίρεν και , φίλοι του Καρλ Λάγκερφελντ, απήγγειλαν αποσπάσματα από έργα αγαπημένων του συγγραφέων, όπως οι Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette και Edith Sitwell, αναφέρει το γαλλικό Elle.

Φανί Αρντάν 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ