Vintage Story: Λιζ & Ρίτσαρντ : Το πιο παθιασμένο & θυελλώδες Love story του Χόλιγουντ σε 41 συγκλονιστικές εικόνες (φώτο)

Tο πρώτο τους φιλί το αντάλλαξαν στα γυρίσματα της Κλεοπάτρας και δεν μπήκαν στον κόπο  να σταματήσουν ούτε όταν τους είπε να σταματήσουν τη σκηνή φωνάζοντας "cut"

Μια από τις πιο παθιασμένες αλλά θυελλώδεις ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, η σχέση μεταξύ της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπάρτον, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ανθρώπων, όσα χρόνια κι αν περάσουν .

Είναι το είδος της αγάπης που μπορεί να είναι την ίδια στιγμή καταστροφική όσο και όμορφη.  Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ  και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας Κλεοπάτρα  στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και  ο έρωτας μεταξύ τους ήταν κεραυνοβόλος παρότι  και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους εκείνη τη στιγμή.


 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της Κλεοπάτρας, ξεκίνησε ο δεσμός τους με τις κοινές διακοπές στην Ίσκια της Ιταλίας. Οι  φωτογραφίες των δύο τους στο γιοτ , έκαναν το γύρο του κόσμου στα ΜΜΕ της εποχής.

Λέγεται ότι το πρώτο τους φιλί το αντάλλαξαν στα γυρίσματα της Κλεοπάτρας και δεν μπήκαν στον κόπο  να σταματήσουν ούτε όταν τους είπε να σταματήσουν τη σκηνή φωνάζοντας "cut".

Σύμφωνα με το βιβλίο Furious Love του Sam Kashner, σε μια από τις πρώτες τους επιστολές, ο Μπάρτον έγραψε: "Κρατάω στο μυαλό μου τη μυρωδιά σου ... και τη στρογγυλή κοιλιά σου, και την εξαίσια απαλότητα του εσωτερικού των μηρών σου και τον τρόπο που μου δίνεις τα χείλη σου, και την μισο-εχθρική εμφάνιση στα μάτια σου , καθώς κοιτάζεις βαθιά τον μικρό σου εραστή. "

Οι δύο μεγάλοι σταρ  παντρεύτηκαν στις 15 Μαρτίου 1964 στο Ritz-Carlton στο Μόντρεαλ, αφού πήραν τα διαζύγια τους -  ο Μπάρτον  από τη Sybil Williams και η Τέιλορ, από τον Eddie Fisher.

Έπαιξαν σε 11 ταινίες μαζί, αν και συχνά ακουγόταν ότι οι ρόλοι που έπαιζαν αντικατοπτρίζουν την παθιασμένη σχέση τους εκτός οθόνης, καθώς  η Τέιλορ είχε εκρηκτικό ταμπεραμέντο και ο Μπάρτον   έδινε μάχη με τον αλκοολισμό.

Παρά τον παθιασμένο έρωτα που ζούσαν, οι ομηριικοί καυγάδες ήταν συχνοί, έτσι στο τέλος το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαζύγιο τον Ιούνιο του 1974 για πρώτη φορά.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να παραμείνουν χωρισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κατέληγαν να κλαίνε ο ένας στον ώμο του άλλου σε κάθε τους συνάντηση για συζήτηση οικονομικών υποθέσεων. Τον Οκτώβριο του 1975 παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά μυστικά.

Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα πήραν διαζύγιο ξανά. Το 1983, ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι θα παίξουν μαζί στο θεατρικό έργο   "ιδιωτικές ζωές" του Noel Coward, αν και εκείνη την περίοδο  και οι δύο είχαν δεσμό με άλλους ανθρώπους. 

Το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν ήταν επίσημα δεσμεύμενος, σε συνδυασμό με την υπόθεση του έργου, πυροδότησε φήμες ότι οι δύο σταρ ετοιμάζονται να παντρευτούν για τρίτη φορά. Ωστόσο η Τέιλορ δεν εμφανιζόταν σε αρκετές παραστάσεις, γεγονός που έκανε τον Μπάρτον τόσο έξαλλο που πέταξε  στο Λας Βέγκας για να παντρευτεί την βοηθό του Sally Hay, αναφέρει το Vintage Every Day

Απαντώντας, η Taylor ανακοίνωσε τη σχέση της στον Victor Luna, τον οποίο δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Στις 5 Αυγούστου 1984 ο Μπάρτον πέθανε από αιμοραγία στον εγκέφαλο. Η Τέιλορ κατέρρευσε μόλις έμαθε το θάνατο του. Λίγο πριν πεθάνει ο Μπάρτον έγραψε μία επιστολή στην αγαπημένη του Λιζ, η οποία είναι η μόνη που η Τέιλορ κρατούσε ως το τέλος μυστική, αν και ισχυριζόταν ότι της έγραφε ότι θέλει να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη σχέση τους.

"Ατελείωτη αγάπη- αυτό ήταν ο Ρίτσαρντ", είχε δηλώσει η Τέιλορ, για την παθιασμένη σχέση της. Από την πρώτη στιγμή στη Ρώμη ερωτευθήκαμε τρελά. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί αλλά όχι αρκετό. Ο Ρίτσαρντ είναι ο μόνος που αγάπησα τόσο πολύ, θα μου λείπει μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου",δήλωσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ