Τι να φορέσω σε ένα "black tie" πάρτι; - 30 εκπληκτικές ιδέες από τους πιο καλοντυμένους σταρ - "Γαλαζοαίματους" & μη (φώτο)

Πόσο κοντό ή μακρύ πρέπει να είναι το φόρεμα σας; Τι πανωφόρι να επιλέξετε ποια η διαφορά ενός "black tie" από ένα "white tie" πάρτι;

Το να πρέπει να ντυθείς για ένα "black tie" πάρτι, (επίσημη εκδήλωση - επίσημο δείπνο), μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε... τραγωδία, αν δεν επιλέξεις τα σωστά ρούχα.

Πόσο κοντό ή μακρύ πρέπει να είναι το φόρεμα σας; Τι πανωφόρι να επιλέξετε ποια η διαφορά ενός "black tie" από ένα "white tie" πάρτι; Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε την απάντηση πριν αποφασίσεις τι θα φορέσεις.

Η βραδινή επίσημη εμφάνιση είναι γνωστή εδώ και αιώνες, αλλά ο όρος "black tie" για το dress code, μιας επίσημης εκδήλωσης ή δείπνου, ήρθε όταν στο Λονδίνο άρχισαν να φοράνε γιλέκο, μαύρη γραββάτα, και επίσημο σακάκι για τέτοιου είδους εξόδους.

Αλλά ποιοι είναι οι κανόνες ενός "black tie" dress code; Η Evening Standard, για να μας βοηθήσει να το "ξεκαθαρίσουμε" στο κεφάλι μας μας δίνει έναν οδηγό για άντρες και για γυναίκες.

"Black tie", δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το "βάζω τα καλά μου" και είναι το να ντύνεσαι επίσημα για κάθε εκδήλωση που γίνεται βράδυ. Για τον άντρα σημαίνει επίσημο κουστούμι, μίνιμαλ σακάκι χωρίς υπερβολές από καλό ύφασμα και μαύρη γραβάτα ή παπιγιόν.

Ο κύριος που είναι προσκεκλημένος σε "black tie" θα πρέπει να προσέξει τον συνδυασμό των τριών κομματιών του κουστουμιού του, πουκάμισο, γιλέκο, σακάκι , ώστε να μην παρουσιάζει ούτε βαρετή αλλά ούτε αλλοπρόσαλη εικόνα.

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές σε  ένα black tie πάρτι. Το φόρεμα πρέπει να είναι επίσημο, όχι πολύ προκλητικό. Το σούπερ μίνι δεν είναι καλή επιλογή το μήκος του φορέματος πρέπει να είναι από το γόνατο και κάτω. Μια άλλη επιλογή αποδεκτή από τους στυλίστες είναι το παντελόνι , αρκεί να έχει συνδυαστεί άψογα με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Στο Black tie πάρτι, το φόρεμα δεν πρέπει να είναι οπωσδήποτε μαύρο, εκτός αν αυτό αναγράφεται στην πρόσκληση. Τα κοσμήματα είναι επίσης απαραίτητα σε ένα black tie πάρτι. Περιδέραια, βραχιόλια, ακόμα και τιάρες ανάλογα με την επισημότητα της περίστασης.

Αυτή είναι μία διαφορά από το "White tie" πάρτι. Αυτό είναι πιο χαλαρό και τα κοσμήματα δεν είναι απαραίτητα. Επίσης στο "White tie", που θα μπορούσε ας πούμε να είναι ένα κοκτέιλ πάρτι το μήκος του φορέματος μπορεί να είναι και πιο κοντό.

Δείτε στις φωτογραφίες τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις σε "black tie" πάρτι διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστών που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, αλλά και γαλαζοαίματων,  όπως η Μέγκαν και ο Χάρι, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ