Αποκλειστικό - Δημήτρης Τσιόδρας: Ήθελα να είμαι στην α' γραμμή στον «πόλεμο της γενιάς μου» - Ο Μητσοτάκης να έχει λυμένα τα χέρια την 8/7

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χ.Α.: Ποιοι είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους θεωρείτε πως θα έπρεπε να ψηφίσει κάποιος τον Δημήτρη Τσιόδρα για να τον εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Δ.Τ.: Μπήκα στην πολιτική, όχι στην εποχή των παχιών αγελάδων, αλλά στη διάρκεια της κρίσης. Θεωρώ ότι είναι «ο πόλεμος της γενιάς μου» και ήθελα να είμαι στην πρώτη γραμμή. Γεννήθηκα στην Αρκαδία, από μικρός σπούδαζα και εργαζόμουν ταυτόχρονα. Δούλεψα ως δημοσιογράφος για 26 χρόνια. Πάντα ασχολούμαι με τα κοινά. Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη.

Ζω επί 40 χρόνια στο Παγκράτι (με ένα μικρό διάλειμμα στους Αμπελόκηπους) και ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματα των ανθρώπων στις γειτονιές της Αθήνας. Τους εξοντωτικούς φόρους, τη δύσκολη καθημερινότητα, την ανασφάλεια και την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας. Εφόσον οι πολίτες της Α’ Αθήνας με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω ώστε να βελτιωθούν πολλά πράγματα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σε συνάντηση με τους εργαζομένους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsiodras (@tsiodras_dimitris) στις

Ήμουν και παραμένω σταθερός υποστηρικτής μεταρρυθμίσεων σε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή κατεύθυνση προς όφελος της πατρίδας και των πολλών. Η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να βγάλει τη χώρα από τη μιζέρια και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Σε αυτή την πορεία έχει ανάγκη να έχει δίπλα της όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις αποφασισμένες να προχωρήσουν σε αυτό το δρόμο. Πιστεύω ότι μπορώ να προσθέσω και τη δική μου συμβολή.

Επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι, ούτε φαντάζομαι τον εαυτό μου αιωνίως σε μια πολιτική καρέκλα. Πιστεύω ότι έχω και τεχνοκρατική επάρκεια και πολιτική εμπειρία για να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους της περιφέρειάς μου, αν μου δώσουν την ευκαιρία. 

Χ.Α.: Ποιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

H Ελλάδα, ύστερα από 10 χρόνια που βολοδέρνει στην κρίση, έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή και από μια μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης. Την πορεία αυτή μπορεί να εγγυηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Στις 7 Ιουλίου, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της την μιζέρια. Δεν θα είναι εύκολο. Οι παθογένειες της παλιάς Ελλάδας εξακολουθούν να καταπιέζουν τους πολίτες. Τώρα είναι η ώρα της θετικής ψήφου.

Η πατρίδα μας πρέπει επιτέλους  να αποκτήσει πυξίδα, εθνικό σχέδιο και όραμα για να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, να δημιουργήσουμε δουλειές και προοπτική για τα παιδιά μας. 

Όσο όμως πιο ισχυρή εντολή δώσουν οι πολίτες στην ΝΔ, τόσο πιο αποφασιστικά θα ανακτήσει η χώρα τη χαμένη της εμπιστοσύνη. Αν δεν δοθεί ισχυρή εντολή, τότε τα πράγματα μπλέκουν καθώς θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα κινηθεί με ένα πρόγραμμα που θα προκύψει από συμβιβασμούς. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Χ.Α.: Πώς θα πείσετε το εκλογικό κοινό, τους ψηφοφόρους, ότι η ΝΔ δεν θα είναι «μια από τα ίδια» των προηγούμενων εκλογικών της επιτυχιών;

Η πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει πολλά. Δεν είναι λαϊκιστής, δουλεύει με σύστημα, είναι φειδωλός σε υποσχέσεις και λέει πράγματα που μπορούν να γίνουν. Επί της προεδρίας του στη ΝΔ έχουν αλλάξει πολλά στο κόμμα. Διαδικασίες, πρόσωπα, κουλτούρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Στη λαϊκή αγορά στα Κάτω Πατήσια

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsiodras (@tsiodras_dimitris) στις

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δείχνει επίσης ότι θέλει να αξιοποιήσει τους καλύτερους, όταν στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται εσωκομματικές τακτοποιήσεις. Είμαι σίγουρος ότι επί πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δούμε ευχάριστες εκπλήξεις με καινοτόμες και κυρίως λειτουργικές προτάσεις.

Η ίδια ζωή μας έχει δείξει πως, ό,τι μένει στάσιμο και δεν εξελίσσεται, τελικά ξεθωριάζει. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να πετύχουμε τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Δεν περισσεύει κανείς ικανός. 

Η ΝΔ την επόμενη μέρα χρειάζεται όλους τους Έλληνες και θα εργαστεί για όλους τους Έλληνες προκειμένου η χώρα να μπορέσει να φύγει γρήγορα μπροστά. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την ΝΔ που θα καθορίσει και το μέλλον της πατρίδας μας.

Χ.Α.: Μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, μνημονίων και νέων επαπειλούμενων κυρώσεων από την Κομισιόν, πώς η ΝΔ θα «πατήσει ένα κουμπί» για να μην επιστρέψουμε σε εποχές προειδοποιήσεων και νέας κρίσης; Δεδομένου ότι κάποια βασικά πράγματα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει διαχειριστεί, πώς η ΝΔ θα μπορέσει να πάει τη χώρα μπροστά;

Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Αποφασίζουμε για τη σταθερότητα της χώρας, για την ανάπτυξη, για την πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση. Ο μέσος Έλληνας θα εργαστεί φέτος μέχρι τις 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να πληρώσει φόρους και εισφορές στο κράτος.

Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Ιταλών. Τις υπηρεσίες που «απολαμβάνουμε», τις ξέρουμε όλοι. Δεν είναι καιρός να αλλάξει αυτό;
Τώρα είναι η ώρα της θετικής ψήφου. 

Χ.Α.: Από τη μεγάλη εμπειρία σας στο πολιτικό ρεπορτάζ, θεωρείτε πως τα ποσοστά της Ν.Δ. έχουν πιάσει ταβάνι; Είναι εφικτή η αυτοδυναμία;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε ότι δεν καταψηφίστηκε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι υπερψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία. Αν οι πολίτες ήθελαν απλώς να καταψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, τα μικρά κόμματα θα είχαν πάρει υψηλότερα ποσοστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, μια εκλογή η οποία θεωρείται χαλαρή. Οι πολίτες έκαναν το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή. Αυτό το βήμα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου.

Δεν πρόκειται για το δεύτερο ημίχρονο. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή κι εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συμμαχία προκειμένου να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση. Όσο πιο ισχυρή εντολή στη ΝΔ, τόσο καλύτερες οι προϋποθέσεις για πολιτική σταθερότητα, ισχυρή κυβέρνηση και γρήγορες και στοχευμένες πολιτικές ανάπτυξης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Συνομιλώντας με φοιτητές για την παιδεία, την οικονομία και την Ελλάδα του Αύριο! #TsiodrasDimitris #neadimokratia #A_Athinon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsiodras (@tsiodras_dimitris) στις

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα ζυγίσουν ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχει λυμένα τα χέρια του ο Μητσοτάκης για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο γιατί η παγίωση της απλής αναλογικής οδηγεί σε πολιτική αστάθεια διαρκείας. Κι αυτό δεν το αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.

Χ.Α.: Καθώς το site μας το επισκέπτονται κατά 72% γυναίκες, δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω για τα μέτρα και τον σχεδιασμό της ΝΔ, ώστε να στηρίξετε τους πολύπλευρους ρόλους των γυναικών σήμερα.

Οι γυναίκες έχουν δικό τους κώδικα επικοινωνίας (το καταλαβαίνω κι από τη γυναίκα μου και την κόρη μου) και χαίρομαι που μπορώ να απευθυνθώ μέσα από το site σας, στις αναγνώστριές σας. Η σκέψη μας είναι σε κάθε γυναίκα, μητέρα, κόρη, σύντροφο, κάθε άνεργη ή εργαζόμενη, που δίνει καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθεί στον πολλαπλό της ρόλο. Δύσκολοι και απαιτητικοί παράλληλοι ρόλοι, για τους οποίους η σύγχρονη γυναίκα αγωνίζεται -να λέμε την αλήθεια- χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. 

Σκεφθείτε μόνο ότι στην Ε.E. η μέση αμοιβή μια γυναίκας παραμένει 16% χαμηλότερη από την αντίστοιχη ενός άντρα. Εξετάζοντας το ποσοστό ανεργίας ανά φύλο στην Ελλάδα, οι γυναίκες συνεχίζουν να διατηρούν υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τους άνδρες (25,8% τον έναντι 16,9% των ανδρών).

Επίσης η Ελλάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση συγκριτικά με επιλεγμένες χώρες του ΟΟΣΑ, όσον αφορά στο ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις (στην Ελλάδα 32%, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ 38%). Για τις γυναίκες είναι πολύ υψηλότερο το ποσοστό μερικής απασχόλησης, έναντι των ανδρών.

Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα στις νέες μητέρες και τις διευκολύνει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όπως και η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και η ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Με τη φίλη και συνυποψήφια μου στην Α' Αθήνας, Αλεξάνδρα Χαριτάτου

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsiodras (@tsiodras_dimitris) στις

Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει επίσης ότι οι εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν οι ίδιες το πότε θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών αντιπροσωπεύει μια μεγάλη οικονομική ευκαιρία και ώθηση για την οικονομική ανάπτυξη.

Το μεγάλο στοίχημα όμως, είναι η ενίσχυση της αξιοκρατίας παντού, ξεκινώντας από το κράτος. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στις γυναίκες να έχουν τη θέση που τους αξίζει, δίχως τις διακρίσεις που υφίστανται σήμερα.

Ο αγώνας για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, που θα προσφέρει σε κάθε γυναίκα, ίσες ευκαιρίες δουλειάς, εξέλιξης, αμοιβών και συμμετοχής στα κοινά, είναι συνεχής και σε αυτόν θα είμαι σίγουρος και σταθερός συμπαραστάτης. 

Χ.Α.: Πώς νιώθετε που το κόμμα του κ. Θεοδωράκη δεν θα «κατέβει» στις εκλογές; Περιμένατε μια τέτοια εξέλιξη;

Το Ποτάμι υπήρξε μια μεταρρυθμιστική δύναμη που πάλεψε εν μέσω κρίσης για την εδραίωση φιλελεύθερων κι ευρωπαϊκών ιδεών. Είχα προτείνει από το συνέδριο κιόλας, τη συνεργασία με τη ΝΔ στην οποία άλλωστε έχει μετακινηθεί και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του Ποταμιού, σταδιακά, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία. Δεν θέλω να γυρίσω στο παρελθόν, ούτε να ασκήσω κριτική.

Η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε πολλά στην πατρίδα μας. Σε αυτό τον αγώνα η πλειοψηφία των στελεχών που βρέθηκαν στο Ποτάμι δίνει το παρόν στηρίζοντας την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ