Γερμανία: Δύο μαχητικά Eurofighter συνετρίβησαν στον αέρα - Σώος ο ένας πιλότος - Νεκρός ο δεύτερος (φώτο-βίντεο)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δεύτερος πιλότος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Jabel - περίπου δέκα χιλιόμετρα από την  περιοχή συντριβής

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια άσκησης νωρίτερα σήμερα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου 'Αμυνας και οι δύο πιλότοι εκτοξεύθηκαν.

Ο ένας από τους δύο  εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Οι έρευνες για τον δεύτερο πιλότο συνεχίζονται, όπως και η επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών. 

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NDR ανέφερε αργότερα ότι ο δεύτερος πιλότος είχε πεθάνει, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι βρήκαν "ανθρώπινα υπολείμματα " στην περιοχή.

Το Ostseewelle αναφέρει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δεύτερος πιλότος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Jabel - περίπου δέκα χιλιόμετρα από την  περιοχή συντριβής

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το ατύχημα οφείλεται σε σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα, κατά την διάρκεια άσκησης. Το Luftwaffe αναφέρει ότι οι πιλότοι των δύο αεροσκαφών ήταν μέρος μιας ομάδας τριών  Eurofighters που πετούσαν μια αποστολή έξω από το  Laage, κοντά στο Rostock.

Τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν  λίγο πριν τις 2:00 μ.μ. τοπική ώρα (12:00 UTC) κοντά στη λίμνη Mueritz, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέβασαν στα Social Media  βίντεο που καταγράφει τις στιγμές αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο Eurofighter , αναφέρει η DW

Στις εικόνες φαίνονται δύο σύννεφα καπνού, σε σχετικά κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, που προέρχονται πιθανώς από τα αεροσκάφη τα οποία συνετρίβησαν έπειτα από τη σύγκρουση.

 Τουλάχιστον ένα μέρος των συντριμμιών έπεσε στην περιοχή του Μεκλεμβούργου με την αστυνομία να προειδοποιεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν. Υπήρχαν συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν τα αεροσκάφη μετέφεραν πυρομαχικά, ωστόσο το Luftwaffe αργότερα αρνήθηκε ότι υπήρχαν πυρομαχικά στα αεροσκάφη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ