Δίκη ΧΑ: Εξοργίστηκε η Μάγδα Φύσσα όταν άκουσε τον Καζαντζόγλου να λέει ότι "δεν ήξερε" το γιο της & να αποκαλεί την δολοφονία "κακιά στιγμή"

 Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν οτι τον ήξερες...

Την οργή της Μάγδας Φύσσα  προκάλεσε η άρνηση του Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος απολογούμενος για τις συνθήκες που οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον άτυχο μουσικό και ότι δεν είχε στοχοποιηθεί από τη ΧΑ της Νίκαιας, όπως έχουν καταθέσει στην ανάκριση προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ο Καζαντζόγλου εξετάστηκε για τα γεγονότα της βραδιάς της δολοφονίας Φύσσα μιά και κατά το κατηγορητήριο ήταν συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά, όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας στο Κερατσίνι

Ο Ιω. Καζαντζόγλου ισχυρίστηκε  κατά την απολογία του, πως ουδέποτε συμμετείχε ή ακουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, καθώς και το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γ. Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα.

Όπως είπε, είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Γ. Ρουπακιά επιχειρώντας να δικαιολογήσει πως βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος.

Σε αντιφάσεις έπεσε ο κατηγορουμένος και όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γ. Ρουπακιας τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιω. Άγγος πριν λίγες ημέρες ειπε ότι ο Ιω. Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Εισ: Ναι αλλά κατι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγ: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα...

Κατηγ: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γινει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα...

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγ: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγ: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφοερτικές καταθέσεις και ναι, καποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα... Συγγνώμη αλλά ειναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Π. Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος...

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγ: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι του το είχαν δώσει...

Κατηγ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής,  η πάρεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα μήνες πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες, με τον Ιω. Καζαντζόγλου να χαρακτηρίζει προβληματικούς και τους δύο μάρτυρες, επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε τον Π. Φύσσα προσωπικά.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγ: Ηταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκιπνητο και αντέδρασε με αυτό τον τροπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλα δεν ήταν εκεί. Πήγε... και μεσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγ: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

Εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα και αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο.

Μάγδα Φύσσα: Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν οτι τον ήξερες...

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Ελπ. Καλαρίτης που κατηγορείται ότι ήταν μελος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και ότι βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. «Η Χρυσή Αυγή ηταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ