Ο παλιός είναι αλλιώς: 5 old school στέκια για ποτό στην Αθήνα

Υπάρχουν τα μπαράκια που διοργανώνουν events μέρα παρά μέρα και φιλοξενούν γνωστούς DJs. Υπάρχουν τα μπαράκια που σερβίρουν ευφάνταστα κοκτέιλ και παίζουν μουσικές σε τόσα ντεσιμπέλ, όσα χρειάζονται ως εγγύηση ότι δεν θα ακούσεις λέξη όλο το βράδυ. Και υπάρχουν εκείνα τα μπαράκια που πηγαίνεις απλώς για να πιεις ένα ποτό με την παλιοπαρέα, μπαράκια στα οποία όλα τα άλλα «συστατικά» είναι περιττά.

Υπάρχουν τα μπαράκια που διοργανώνουν events μέρα παρά μέρα και φιλοξενούν γνωστούς DJs. Υπάρχουν τα μπαράκια που σερβίρουν ευφάνταστα κοκτέιλ και παίζουν μουσικές σε τόσα ντεσιμπέλ, όσα χρειάζονται ως εγγύηση ότι δεν θα ακούσεις λέξη όλο το βράδυ. Και υπάρχουν εκείνα τα μπαράκια που πηγαίνεις απλώς για να πιεις ένα ποτό με την παλιοπαρέα, μπαράκια στα οποία όλα τα άλλα «συστατικά» είναι περιττά. Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως καθένα από τα παραπάνω «είδη» μπαρ έχει την χρησιμότητά του. Για εκείνα τα βράδια, όμως, που θέλετε την πιο «απλή συνταγή», την τελευταία, έχουμε να σας προτείνουμε πέντε κλασικά στέκια, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν «θρύλους» για την απλότητα και την αυθεντικότητά τους στην νυχτερινή Αθήνα.
Ιδού πέντε αγαπημένα αθηναϊκά ποτάδικα από το in2life.gr.



photo: Χάρης Γκίκας, ethnos.gr

*Au Revoir  (Πατησίων 136, τηλ: 2108223966)

Εδώ και μισό αιώνα, το μπαράκι-θρύλος που άνοιξε στην Πατησίων και φιλοξένησε από τον Ντίνο Ηλιόπουλο ως τον Φρανκ Σινάτρα διατηρεί όχι μόνο τους ίδιους ιδιοκτήτες, αλλά και την ίδια διακόσμηση, που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές - το εσωτερικό του διατηρείται απαράλλαχτο μέχρι και σήμερα. Το μπαρ σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος, ο οποίος ζούσε στο Παρίσι, γι’ αυτό και του έδωσε το γαλλικό του όνομα. Οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα φιλικοί και κρατούν… καλά κρυμμένες εκατοντάδες ιστορίες που έχουν συμβεί εντός του μπαρ. Για τους φανατικούς φίλους του, το Au Revoir είναι ένας νοσταλγικός «ναός» - γι’ αυτό και το περιβάλλον, όπως θα διαπιστώσετε αν το επισκεφθείτε είναι ιδιαίτερα ήσυχο, εμπνέοντας… σεβασμό. Εντυπωσιακή είναι και η λίστα των λικέρ που σερβίρονται στην μπάρα.

*Galaxy (Σταδίου 10, εντός στοάς, τηλ: 210 3227733)

Παλιό, καλό μπαρ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Εκεί πηγαίνουν οι μυημένοι Αθηναίοι του κέντρου για να απολαύσουν το ποτό τους χωρίς πολλά-πολλά, καθισμένοι στην ξύλινη μπάρα για old school σερβίρισμα από τον barman και ρετρό ατμόσφαιρα α λα… αμέρικαν μπαρ. Τα ποτά στοιχίζουν 7€ και συνοδεύονται από μεζέ και ωραιότατες ποικιλίες που ετοιμάζονται πίσω από την μπάρα.

*Ο Ένοικος (Καλλιδρομίου 70, τηλ: 2108220584)

Κλασικό, αγαπημένο στέκι στην πιο χαλαρή πλευρά των Εξαρχείων. Στο 70 της Καλλιδρομίου, φοιτητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι… αλκοολόπληκτοι συγκεντρώνονται για ήρεμο ποτάκι κάθε νύχτα – ο Ένοικος ανοίγει μόνο βράδυ, ενώ είναι παντός καιρού – αν δεν έχει κρύο, τα λίγα εξωτερικά τραπεζάκια είναι ό,τι πρέπει. Προτιμήστε το αν θέλετε κάτι ήσυχο – η τζαζ παίζει διακριτικά στο βάθος και ο κόσμος που το προτιμά είναι σε εκείνη την ηλικία που δεν χρειάζεται την φασαρία για να διασκεδάσει.

*Luxus  (Βαλτετσίου 27, τηλ: 2130047353)

Άλλο ένα εξαρχειώτικο «μυστικό», το Luxus, το μοναδικό μπαράκι σε αυτό το κομμάτι της Βαλτετσίου, αρκετά απομακρυσμένο από την πλατεία, προσφέρεται για κουβεντούλα είτε στον όμορφο μικρό εσωτερικό του χώρο που παραπέμπει σε μπιστρό, είτε στις άνετες καρέκλες με τα αφράτα μαξιλάρια στον πεζόδρομο. Η καλή τζαζ παίζει διακριτικά, επιτρέποντας τις συζητήσεις των ετερόκλητων παρεών (από φοιτητές ως… συνταξιούχους) και το αλκοόλ κυλά άφθονο, καθαρό και οικονομικό: Τα ποτά στοιχίζουν 6€ και τα κοκτέιλ 7€. Από τις 18.00 ως τις 21.00 τα ποτά στοιχίζουν 5€ και τα κοκτέιλ 6€ - σημειώστε ότι το Luxus συμμετέχει στην δράση του δήμου Αθηναίων «Βγαίνουμε Αθήνα», καθιερώνοντας τιμή 5€ για ποτό και κοκτέιλ κάθε Τρίτη.

*Παλιό Ραδιόφωνο  (Αθ. Διάκου 12, τηλ: 210 9237022, Μακρυγιάννη)
Άλλο ένα από τα παλιά και αγαπημένα στέκια με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, η οποία χαρακτηρίζεται από τα τζαζ ακούσματα και τα απλά, old school ποτά που σερβίρονται στις ξύλινες μπάρες. Πού και πού διοργανώνει live jazz βραδιές, αλλά πάντα διατηρεί την χαμηλών τόνων ρομαντική του αύρα για την οποία το αγάπησαν οι ορκισμένοι φίλοι του. Το ποτό στοιχίζει 7€.



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ