ΔΕΗ: Οι δηλώσεις του Προέδρου Παναγιωτάκη και του διαχειριστή της ένωσης τεχνικών – Τα εξώδικα για τους οφειλέτες & οι φόβοι για μπλακ άουτ

Τι συμβαίνει με τις διακοπές; 

Ανησυχούν οι μεμονωμένες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες έμειναν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές όπως Λούτσα, τα Σπάτα, η Νέα Μάκρη και ο Νέος Βουτζάς.

Η ζέστη και η υπερκατανάλωση με τα κλιματιστικά αλλά και την αυξημένη τουριστική κίνηση, οδηγούν σε μεγάλη ανησυχία για περαιτέρω εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε άλλες περιοχές εκτός Αττικής. 

Μάλιστα κάποιοι φοβούνται και για γενικευμένο μπλακ άουτ. 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ για τους οφειλέτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών οι 65.000 με 70.000 τελικούς πελάτες χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα δοθεί καταρχήν έμφαση για την είσπραξη των χρεών με τη δημιουργία ειδικού μηχανισμού, που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν περίπου 40 εργολαβικοί εργαζόμενοι για να ετοιμάσουν τους φακέλους των οφειλών ανά περιοχή (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, υπόλοιπη Ελλάδα), και οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία τα οποία θα αναλάβουν να διεκδικήσουν με κάθε ένδικο μέσο τις οφειλές.

«Θα αποσταλούν σε όλους εξώδικα. Χρειάζεται μεγάλος μηχανισμός και συγκεκριμένη μέθοδος. Διαφορετικά δεν θα πετύχουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, η διακοπή οφείλεται σε βλάβες που έχουν σημειωθεί σε δύο γραμμές του δικτύου με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ηλεκτροδότησης οι περιοχές από Λούτσα έως Σπάτα και από Νέα Μάκρη έως Νέο Βουτζά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ