Το ροζ ουράνιο τόξο στο Λονδίνο ενθουσίασε φωτογράφους , κατέκλυσε τα Social Media, έγινε αντικείμενο λατρείας! (φώτο-βίντεο)

Κόβει την ανάσα

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εχθές οι κάτοικοι της Αγγλίας. Οι Βρετανοί τράβηξαν εντυπωσιακές λήψεις από το "ροζ ουράνιο τόξο" που έκανε την εμφάνιση του στον ουρανό της δυντικής Αγγλίας.

 

 

Το εντυπωσιακό και μοναδικό ουράνιο τόξο δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στον ουρανό του Λονδίνου. Ενθουσιασμένοι οι φωτογράφοι μιλούσαν για ανεπανάληπτο, εκπληκτικό, και φανταστικό θέαμα καθώς έκαναν αναρτήσεις με τις φωτογραφίες τους στα Social Media.

 

 

 

 

 

 

Μια φωτογραφία δείχνει τον ουρανό που παίρνει μια βαθιά ροζ απόχρωση καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίζεται  πάνω από το λιμάνι του Μπρίστολ. Το ουράνιο τόξο μπορείς να το δεις από λίγα μέτρα κοντά σου έως πολλά χιλιόμετρα μακριά , αλλά για να είναι ορατό πρέπει ο ήλιος να βρίσκεται πίσω από το άτομο που το βλέπει.

 

 

 

 

Η μετεωρολόγος του BBC Λαν Μπούτλαντ δήλωσε πως τα ουράνιο τόξο που εμφανίζεται στην διάρκεια της ανατολης του ηλίου και το σούρουπο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να μοιάζει ροζ λόγω της χαμηλής θέσης του ήλιου τη δεδομένη στιγμή της ημέρας.



 

 

 

Χθες το φαινόμενο εμφανίστηκε στην ανατολή του ηλίου στη νότια και δυτική Βρετανία.  Ο μετεωρολογός του BBC, Σάιμον Κίνγκ, λέει ότι αυτό το σπάνιο φαινόμενο εμφανίζεται όταν  έχουμε ένα ροζ ηλιοβασίλεμα και ένα ουράνιο τόξο την ίδια στιγμή, αναφέρει η Standard Co

Ο ίδιος είπε ότι  "Έχουμε ένα κανονικό ουράνιο τόξο, το οποίο προκαλείται από σταγονίδια νερού στην ατμόσφαιρα που αντανακλούν το φως του ήλιου στο φάσμα διαφορετικών χρωμάτων".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ