Μade in Greece η Μπαριάμης: Γλυκό υποβρύχιο & λουκούμια τριαντάφυλλο, λεβάντα, λεμόνι, κανέλα... με συνταγές άνω των 50 ετών

Μια «γλυκιά» ιστορία αρχίζει από μία οικογενειακή οικοτεχνία το 1930 σ’ ένα στενό δρομάκι στην Αγία Τριάδα, στο Αγρίνιο και έως σήμερα φροντίζει να ξετρελαίνει τους πάντες με τα παραδοσιακά γλυκά που φτιάχνει.

Ο Θεμιστοκλής Μπαριάμης ξεκίνησε αυτή τη διαδρομή δημιουργώντας μια μικρή επιχείρηση που εξειδικευόταν στη βανίλια (το γνωστό υποβρύχιο), τα λουκούμια, τις καραμέλες και τα παστέλια.

Οι επιτυχημένες παραδοσιακές συνταγές παραμένουν ίδιες μέχρι σήμερα και φροντίζουν να θυμίζουν σε όλους τη γλύκα του υποβρυχίου και να ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις από το λουκούμι τριαντάφυλλο. Το 1960 ήταν η χρονιά που τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε ο γιος του Θεμιστοκλή, ο Χρήστος. Με το ίδιο μεράκι και το ίδιο πάθος και φυσικά την γνώση και την εμπειρία που απέκτησε δίπλα στον πατέρα του συνέχισε την οικογενειακή παράδοση της εταιρείας Μπαριάμη.

 

Σήμερα τα παιδιά του, ο Γιάννης και η Ηρώ, έχουν αναλάβει να «συστήσουν» τα παραδοσιακά γλυκίσματα και εκτός Ελλάδος. Τα νέα μυαλά, με τη φλόγα της νιότης και τις φρέσκες ιδέες έχουν στόχο να απογειώσουν τη δυναμική της εταιρείας, κάνοντας γνωστές αυτές τις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις από άκρη σε άκρη.  

 

Η αλήθεια είναι ότι η διαδρομή της εταιρείας δεν ήταν πάντοτε εύκολη. Για 8 χρόνια, ενόσω ο Γιάννης και η Ηρώ ακολουθούσαν τη δική τους καριέρα σε γνωστή εταιρεία ρούχων και σε κατασκευαστική εταιρεία αντίστοιχα, η Μπαριάμης παρέμεινε κλειστή. Μέχρι που η κρίση τους έκανε να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο να επενδύσουν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια στο να χτίσουν ξανά αυτό που ο παππούς τους και ο πατέρας τους είχαν ξεκινήσει. Έτσι και έκαναν, επέστρεψαν στο Αγρίνιο από την Αθήνα και έδωσαν και πάλι ζωή στην οικογενειακή επιχείρηση

 

Ιδέες για νέες γεύσεις που θα εκσυγχρόνιζαν τον χαρακτήρα της εταιρείας έπεσαν στο τραπέζι και τα ίδια καζάνια όπως παλιά άρχισαν και πάλι να δουλεύουν. Ξεχωρίζει το υποβρύχιο βανίλια και η μαστίχα. Εξίσου ιδιαίτερες και οι νέες γεύσεις υποβρύχιο με γεύση λεβάντα, λεμόνι, μανταρίνι και κανέλα. Μοναδικό και το λουκούμι σε διάφορες παραλλαγές με top το τριαντάφυλλο και τη λεβάντα με ξύσμα λεμόνι. 

 

Στόχος τους ήταν να κάνουν τον κόσμο να αναζητά το παλιό, παραδοσιακό γλυκό, να αρχίσει να ξανατρώει λουκούμια και υποβρύχιο και γιατί όχι να μάθουν και στις νέες γενιές που ίσως να μην γνωρίζουν και να μην έχουν δοκιμάσει ποτέ αυτές τις λιχουδιές την ιστορία τους. Γι' αυτό κι εκτός από τις σύγχρονες γεύσεις επένδυσαν και σε μία μοντέρνα συσκευασία μοναδικής αισθητικής, που εμπνέει τον κόσμο να προσφέρει το περιεχόμενό της στα αγαπημένα του πρόσωπα ως δώρο ή σαν κέρασμα. 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ