Ο ιερέας έκανε αγιασμό στο Σέιχ Σου για το έντομο- φονιά - ‘’Μην μας κοροϊδεύετε γιατί ‘’μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες”

Αγιασμός για το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει τα δέντρα στο Σέιχ Σου, τελέστηκε χθες από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου...

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο αγιασμός που είχε προγραμματίσει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης για τη σωτηρία του Σέιχ Σου από το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει το δάσος.

Με ανάρτηση του στο facebook, ο ιερέας του Ναού τονίζει ότι «εμείς κάναμε αυτό που μας υπαγόρευσε η συνείδησή μας και αυτό που οφείλαμε ως λειτουργοί, να προσευχηθούμε για τη λύση μιας φυσικής καταστροφής».

Παράλληλα απαντά και σε όσους ειρωνεύτηκαν τον αγιασμό σημειώνοντας:

«Το αστείον του πράγματος είναι ότι όλοι εκείνοι που ειρωνεύονται και θεωρούν "μεσαιωνικές" τις ιεροπραξίες, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή τους που, χτυπημένοι από συμφορά, προστρέχουν στον παπά της ενορίας και ζητούν αυτά τα... μεσαιωνικά, όπως ο Αγιασμός ή το Ευχέλαιο.

Το ζήσαμε, το ζούμε και θα το ζήσουμε ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να προσέχουμε τι ειρωνευόμαστε και τι κοροϊδεύουμε διότι όπως λέει και ο λαός, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ