Ηράκλειο: Πέθανε ο Αλφρέδο Πότσι - Ο Ιταλός εστιάτορας που εντυπωσίασε την Ορνέλα Μούτι - Λάτρεψε την Κρήτη κι αυτή του το ανταπέδωσε (φώτο)

Το Ηράκλειο που λάτρεψε τον Ναπολιτάνο μαγαζάτορα, συγκινημένο λέει: "Addio Alfredo!"

Κανένα ιταλικό πιάτο δε θα έχει πια την ίδια γεύση! Κανένα δε θα είναι όπως αυτά του Αλφρέδο που έσβησε το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 66 ετών στο σπίτι του στο Ηράκλειο.

Στο ατμοσφαιρικό ναπολιτάνικο εστιατόριο στη Ρομαντική Γωνιά στο Ηράκλειο μπορούσες να φας γνήσιο ιταλικό φαγητό που το επιμελούταν και άλλοτε παρασκεύαζε ο ίδιος ο Ναπολιτάνος εστιάτορας, ο Αλφρέδο Πότσι (Alfredo Pozzi)!

Υπέροχες βραδιές, νόστιμα φαγητά και πίτσα που μοσχοβόλαγε με ένα ζυμάρι λεπτό και πάνε φρέσκο! Ακόμη και η Ορνέλα Μούτι, το είδωλο των ’80s, όταν επισκέφτηκε στο Ηράκλειο το 2012, την αυλή του Αλφρέδο επέλεξε να δειπνήσει!

 Η φωτογραφία από το προσωπικό προφίλ στο Facebook του Αλφρέδο το μαρτυρά. Εκείνος δίπλα της χαμογελά, όπως έκανε με κάθε πελάτη, τον οποίο γνώριζε έναν-έναν και προσωπικά!

Τον Αλφρέδο τον εμπιστευτήκαμε... όταν τις πρώτες φορές στο εστιατόριό του αρνήθηκε να βάλει τυρί σε πιάτο με πέννες, κολοκυθάκι και γαρίδες... «όχι με αυτό το πιάτο τυρί», και ήταν από τις περιπτώσεις που ο πελάτης... δεν είχε δίκιο!

 

 

Με τους φίλους που θέλαμε να ευχαριστηθούν φαγητό, ο Αλφρέδο ήταν πάντα η πρώτη επιλογή! Για πολλούς Ηρακλειώτες, αναφέρει η εφημερίδα Νέα Κρήτη. στο αφιέρωμα της

Πολλές φορές, όταν τύχαινε να δοκιμάσουμε ιταλικό φαγητό αλλού, ακόμη και στην Ιταλία, υπήρχαν στιγμές που λέγαμε «σαν τα μακαρόνια ή το τιραμισού του Αλφρέδο δεν είναι» ή ακόμα αντηχεί η ατάκα «να πάμε να πάρουμε μακαρόνια από τον Ιταλό»!

Ντελίβερι δεν έκανε, πήγαινες και τα έπαιρνες ή ακόμη καλύτερα έτρωγες εκεί, στο ξύλινο εστιατόριο!

Χθες το πρωί, όταν έγινε γνωστό ότι ο Αλφρέδο “έφυγε” ύστερα από σύντομη περιπέτεια με την καρδιά του (επέμβαση), σκεφτήκαμε, οι φανατικοί των γεύσεων του Αλφρέδο, ότι καμιά πίτσα δε θα είναι πλέον ίδια και κανένα μακαρόνι δε θα είναι σαν του Ιταλού! Ο θάνατος του Αλφρέδο σκόρπισε θλίψη.

“Έφυγε” σε ηλικία 66 ετών. Στο Ηράκλειο είχε ιδρύσει το εστιατόριό του από το 1991, ενώ πολλές φορές και η κόρη του η Εμμανουέλα έδινε τον δικό της τόνο στο μαγαζί, ειδικά όταν έκανε τις συνεννοήσεις με τον μπαμπά της δυνατά... αλλά στα Ναπολιτάνικα!

Addio Alfredo!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ