Οι ταινίες της εβδομάδας: Έρχεται το ρομαντικό "Yesterday" & επανέρχεται η "Πισίνα" με το "καυτό" δίδυμο Αλέν Ντελόν - Ρόμι Σνάιντερ

Με πέντε νέες ταινίες και τρεις επανεκδόσεις οι αίθουσες μας προσκαλούν να τις επισκεφτούμε

Με πέντε νέες ταινίες και δυο επανεκδόσεις, συνεχίζεται καλοκαιριάτικα ο κινηματογραφικός Μαραθώνιος κι ενώ ήδη εμφανίστηκαν οι πρώτοι αδειούχοι του θέρους.

Από τις καινούργιες ταινίες ξεχωρίζει το «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ, ενώ σίγουρα θα βρουν το κοινό τους η κωμωδία μυστηρίου «Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο» (1976) με μια πλειάδα φημισμένων πρωταγωνιστών και η κλασική, πια, «Πισίνα», με το θρυλικό ζευγάρι Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ, στην πιο καυτή τους εμφάνιση.

Νέες ταινίες

«Yesterday»

(«Yesterday») Ρομαντική μουσική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ, με τους Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Κέιτ ΜακΚίνον, Εντ Σίραν, Σοφία ντι Μαρτίνο κα.

Έξυπνη ιδέα, με κωμικά ευρήματα και με την εγγύηση του σεναριογράφου Ρίτσαρντ Κέρτις («Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία», «Notting Hill» κλπ) που, ωστόσο, φτάνει ως ένα σημείο και μετά προσγειώνεται στις γνωστές συνταγές «επιτυχίας». Η ταινία στηρίζεται σε ένα καλό εύρημα: Ένας άγνωστος μουσικός, που γνωρίζει την αποτυχία, ξυπνά από ένα ατύχημα, το οποίο συνέβη σε μια παγκόσμια συσκότιση και αντιλαμβάνεται ότι κανένας πάνω στη γη δεν ξέρει τα τραγούδια των Beatles, αλλά ούτε και την ύπαρξη του πασίγνωστου συγκροτήματος και παίρνει την απόφαση να οικειοποιηθεί τις επιτυχίες τους αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Annabelle Comes Home 

Τρόμου 2019 

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκάρι Ντόμπερμαν με τους: Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Μακένα Γκρέις, Στιβ Κούλτερ

Η κόρη δύο δαιμονολόγων μαζί με την νταντά και τη φίλη της ξυπνούν άθελά τους το πνεύμα μιας σατανικής κούκλας, η οποία τους επιτίθεται για να τις στοιχειώσει.

 

Οι Αόρατες - Les Invisibles

Κοινωνική 2018 

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουί - Ζιλιέν Πετί με τους: Οντρέ Λαμί, Νοεμί Λβόβσκι, Κορίν Μασιερό, Ντέμπορα Λουκουμόεβα

Όταν ο δήμος αποφασίζει να κλείσει ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών, οι κοινωνικές λειτουργοί του επιστρατεύουν κάθε τέχνασμα για να βοηθήσουν όσες βρεθούν σύντομα στο δρόμο.

Το Ένστικτο της Ζωής  - Animal

Θρίλερ 2018 

Αργεντινο-ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Αρμάντο Μπο με τους: Αρμάντο Φρανκέλα, Κάρλα Πίτερσον, Γκλόρια Καρά

Ο Αντόνιο είναι ένας οικονομικά επιτυχημένος, τυπικός οικογενειάρχης που χρειάζεται επείγουσα μεταμόσχευση νεφρού. Οι νόμιμες οδοί όμως είναι αδιέξοδες κι έτσι εκείνος αποφασίζει να πάρει μερικές δυναμικές πρωτοβουλίες.

 

Κόλπο Γκρόσο  - Ricchi di Fantasia / Dreamfools

Κωμωδία 2019 

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Φραντσέσκο Μιτσιτσέ με τους: Σέρτζιο Καστελίτο, Σαμπρίνα Φερίλι, Βαλέρια Φαμπρίτσι

Μια μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο, ενός παντρεμένου εργάτη οικοδομής που διατηεςί παράνομη σχέση ζευγάρι με τη Σαμπρίνα, θέλοντας να τον εκδικηθούν για τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το λαχείο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί, εκείνος παρατά την γυναίκα του και φεύγει, παίρνοντας μαζί του τα παιδιά του, την ηλικιωμένη μητέρα του, την ερωμένη του και τη δική της οικογένεια.

Επανεκδόσεις

Η Πισίνα - La Piscine

Θρίλερ 1968 

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζακ ντερέ με τους: Αλέν ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ, Τζέιν Μπίρκιν

Η ισορροπία ενός ζευγαριού που ζει μια ήρεμη ζωή στο εξοχικό του σπίτι απειλείται από την εμφάνιση ενός παλιού φίλου και της 18χρονης κόρης του.

Πρόσκληση σε Γεύμα από Έναν Υποψήφιο δολοφόνο  -Murder by Death

Κωμωδία 1976

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ με τους: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Άλεκ Γκίνες, Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Πίτερ Φολκ, Τζέιμς Κόκο, Τρούμαν Καπότε

Οι πέντε διασημότεροι ντετέκτιβ στον κόσμο προσκαλούνται στον πύργο ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου για να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός φόνου που θα γίνει κατά τη διάρκεια του γεύματός τους.

 

Η Πένθιμη Παρέλαση των Ρόδων- Bara no Soretsu / The Funeral Parade of Roses



Σινεφίλ 1969 

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τόσιο Ματσουμότο με τους: Πίτερ, Οσάμου Ογκασαβάρα, Γιοσίμι Τζο

Η τρανσέξουαλ Έντι, νεαρή υπάλληλος του μπαρ «Ζενέ», προκαλεί τη ζήλια της μαντάμ Λίντα, που δουλεύει χρόνια εκεί, αλλά γοητεύει τον Γκόντα, τον ιδιοκτήτη του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ