Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 από τους 9 Κρητικούς - 3 χρόνια με εξαγορά η ανώτατη ποινή (βίντεο)

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή νιώθει ικανοποιημένη από τη δικαστική απόφαση

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στους 5 από τους 8 κατηγορούμενους, ενώ στους 3 επιβλήθκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς 5 ευρώ την ημέρα. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών σε δεύτερο βαθμό, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Σημειώνεται ότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή νιώθει ικανοποιημένη από τη δικαστική απόφαση δήλωσε ο δικηγόρος της, Δημήτρης Μπούκας. «Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο Βαγγέλης θα είναι καλύτερα εκεί που βρίσκεται» δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ