Νεσεσέρ διακοπών: Εσύ ξέρεις ποια είναι η λίστα με τα απαραίτητα για κάθε ταξίδι;

Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης που χρειάζεται να βάλουμε στο νεσεσέρ των διακοπών

 

Οι ετοιμασίες για ένα τριήμερο ή ένα ταξίδι ξεκίνησαν και πέρα από την βαλίτσα με τα ρούχα και τα μαγιό, σημαντικό είναι και το νεσεσέρ των διακοπών μας.

Ποια καλλυντικά και ποια προϊόντα περιποίησης δεν πρέπει να ξεχάσουμε;

Ασχέτως με την διάρκεια των διακοπών και τον προορισμό, υπάρχουν κάποια προϊόντα που δεν πρέπει να παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας.

Δεν πρέπει βέβαια να το παρακάνουμε, κουβαλώντας ένα σωρό περιττά πράγματα.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να έχουμε από πριν στο μυαλό μας μια λίστα με τα απαραίτητα που θα βάλουμε στο νεσεσέρ των διακοπών – και για να μη σας πιάνει πονοκέφαλος, το Beaute την Κυριακή ετοίμασε μία τέτοια λίστα για εσάς.

1. Ενυδατική κρέμα προσώπου, ματιών και σώματος: Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για μια όμορφη, λαμπερή και απαλή επιδερμίδα, που θα βοηθήσει και στην διατήρηση του μαυρίσματος. Ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διακοπών που ο ήλιος μας βλέπει ακόμη περισσότερο, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση. Επομένως, όπως κάνουμε καθημερινά, έτσι και στις διακοπές μας δεν θα πρέπει να παραλείπουμε την κρέμα μας.

2. Αντιηλιακό προσώπου, σώματος και μαλλιών: Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πολύ περισσότερο κατά την περίοδο των διακοπών. Η πολύωρη παραμονή στην παραλία, αλλά και γενικότερα η έντονη ηλιακή ακτινοβολία απαιτεί την χρήση  αντιηλιακού.

Πέρα από το σώμα και το πρόσωπο μας, ιδιαίτερη προστασία χρειάζονται και τα μαλλιά μας, προκειμένου να μην αφυδατωθούν και να μην χάσουν την ζωντάνια του χρώματος τους.

Εκτός λοιπόν από το καπέλο, ένα αντιηλιακό μαλλιών θα βοηθήσει την κατάσταση.

3. After sun: Ένα ακόμη προϊόν που είναι απαραίτητο μετά την ηλιοθεραπεία. Προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα και παράλληλα ανακουφίζει από τυχόν ηλιακά εγκαύματα.

4. Σαμπουάν, μαλακτικό ή κρέμα μαλλιών και φυσικά αφρόλουτρο: Αυτονόητα, αλλά άκρως απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινή μας φροντίδα που δεν πρέπει αν λείπουν από το νεσεσέρ των διακοπών μας.

5. Σαπούνι προσώπου: Ακόμη και στις διακοπές δεν πρέπει να αμελούμε την καθαριότητα του προσώπου μας πρωί και βράδυ. Έτσι, η επιδερμίδα μας θα παραμείνει όμορφη και λαμπερή.

6. Ντεμακιγιάζ: Η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη και δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Ακόμη κι αν ξενυχτήσαμε, το ντεμακιγιάζ...

Πριν τον ύπνο είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να παραμείνουμε φρέσκια για όλη τη διάρκεια των διακοπών. Η πιο εύκολη λύση είναι τα υγρά μαντηλάκια.

Ωστόσο, αν μπορούμε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ένα micellar water ή κάποιο διφασικό ντεμακιγιάζ.

Προϊόντα μακιγιάζ για τις διακοπές

Νεσεσέρ διακοπών (2)

1. Ενυδατική κρέμα με χρώμα: Σε γενικές γραμμές το καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι ελαφρύ. Επομένως, χρησιμοποιούμε make up μόνο αν είναι άκρως απαραίτητο. Προτιμούμε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή μια BB cream για να δημιουργήσουμε ένα ελαφρύ μακιγιάζ με ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα μας.

2. Πούδρα: Προαιρετικά για να σταθεροποιήσουμε το μακιγιάζ και να απαλλαγούμε από τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα εφαρμόζουμε λίγη πούδρα σε όλο μας το πρόσωπο.

3. Προϊόν για γέμισμα φρυδιών: Το άψογο γέμισμα φρυδιών είναι απαραίτητο για ένα εκφραστικό και σαγηνευτικό βλέμμα.

4. Lip gloss ή καλοκαιρινό κραγιόν: Το απαλό και φυσικό μακιγιάζ που προστάζει η εποχή μπορεί να ολοκληρωθεί όμορφα με ένα απλό και απαλό lip gloss. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το αγαπημένο μας έντονο φούξια, κοραλί, ροδακινί ή κόκκινο κραγιόν.

5. Σκιές σε nude αποχρώσεις ή μια καλοκαιρινή παλέτα: Μιας και το ηλιοκαμένο look είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και τις διακοπές, οι γήινες και nude αποχρώσεις σκιών είναι οι καλύτερες. Αν πάλι προτιμούμε το χρώμα στα βλέφαρα μας, επιλέγουμε μια παλέτα σκιών με καλοκαιρινά χρώματα.

6. Μάσκαρα: Για να τονίσουμε τις βλεφαρίδες μας είναι απαραίτητη η μάσκαρα σε μαύρο ή χρωματιστή. Αν πρόκειται να την φοράμε και στην θάλασσα, διαλέγουμε μια αδιάβροχη, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κλασσική.

7. Ρουζ: Τα ροδαλά μάγουλα τονίζονται όμορφα με ένα ροδακινί ή ροζ ρουζ, δημιουργώντας έτσι ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Για πιο έντονο φυσικό  ηλιοκαμένο look προτιμούμε το bronzer.

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μολύβι ματιών ή eyeliner στην κλασσική μαύρη απόχρωση, είτε σε μια χρωματιστή σύμφωνα με το beautetinkyriaki.gr.

Νεσεσέρ διακοπών (3)

Επιπλέον πράγματα που μπορούμε να βάλουμε στο νεσεσέρ διακοπών ή την βαλίτσα μας

Πέρα από τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ θα χρειαστούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και την διάρκεια των διακοπών μας:

Ξυραφάκι, ράσπα, αποσμητικό, άρωμα, μπατονέτες, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, βούρτσα μαλλιών, τσιμπιδάκι φρυδιών (όχι μόνο για τα φρύδια, αλλά και για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί να τραβήξουμε), κοκκαλάκια, λαστιχάκια, τσιμπιδάκια κλπ, ασετόν ή ξεβαφτικό νυχιών, βερνίκι για διόρθωση του χρώματος, λίμα, υγρό φακών επαφής.

Επίσης θήκη για τους φακούς, ένα έξτρα ζευγάρι φακών, σερβιέτες ή ταμπόν, στικ για τσιμπήματα κουνουπιών, μεδουσών κλπ, παυσίπονα, κάποια βασικά φάρμακα και απολυμαντικό χεριών ή υγρά μαντηλάκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ