Αυτοκτόνησε ο σκηνοθέτης του «Top Gun», Τόνι Σκοτ

Τέλος στην ζωή του έδωσε την Κυριακή o διάσημος σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες «Top Gun» και «Crimson Tide», πέφτοντας από μια γέφυρα πάνω από το λιμάνι του Λος Αντζελες, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ανακριτή.

Τέλος στην ζωή του έδωσε την Κυριακή o διάσημος σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες «Top Gun» και «Crimson Tide», πέφτοντας από μια γέφυρα πάνω από το λιμάνι του Λος Αντζελες, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ανακριτή.


Τον 68χρονο Σκοτ είδαν περαστικοί να σταματά το αυτοκίνητό του στην Γέφυρα Βίνσεντ Τόμας και να πηδά στο νερό, περίπου στις 12:30 τοπική ώρα.

Το σώμα του βρέθηκε περίπου τρεις ώρες αργότερα από αστυνομικούς, δήλωσε ο Τζόε Μπέιλ, αξιωματικός της αστυνομίας αποσπασμένος στο γραφείο του ανακριτή.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο θάνατος του Σκοτ είναι κάτι άλλο από αυτοκτονία και πρόσθεσε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα νεκροψία.

Ο Τόνι Σκοτ γεννήθηκε το 1944 στην Αγγλία και σπούδασε ζωγραφική. Ενώ σπούδαζε για το μεταπτυχιακό του, άρχισε να αναπτύσσει ενδιαφέρον για την κινηματογράφηση και γύρισε την ημίωρη ταινία «One of the Missing».

Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Royal College of Arts, έχοντας γυρίσει άλλη μια ταινία για το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το "Loving Memory". Το 1973, ο Τόνι ίδρυσε στο Λονδίνο μαζί με τον αδερφό του, επίσης σκηνοθέτη, Ρίντλεϊ, την εταιρία παραγωγής διαφημίσεων RSA.

Το 1995, οι αδερφοί Σκοτ ίδρυσαν την Scott Free, τη δική τους εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, με γραφεία στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο, και μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την παραγωγή σε ταινίες όπως «In Her Shoes», «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ» και «The A-Team».

Το 1983, ο Σκοτ έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας την σύγχρονη ιστορία βρικολάκων «Αίμα και Πάθος», με τους Κατρίν Ντενέβ, Ντέιβιντ Μπάουι και Σούζαν Σάραντον.

Ακολούθησε το 1986 η παγκόσμια επιτυχία Top Gun, η οποία έκανε τον Τομ Κρουζ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Επίσης, σκηνοθέτησε τις ταινίες «Μέρες Κεραυνού», «Crimson Tide», «Ο Τελευταίος Πρόσκοπος», «Ιλιγγιώδης Έρωτας», «Δημόσιος Κίνδυνος», «Παιχνίδι Κατασκόπων», «Domino», «Déjà Vu», «Επίθεση στο Συρμό» και «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς 2».

Επίσης, σκηνοθέτησε ταινίες και με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, όπως το «Διά πυρός και Σιδήρου» και την πιο πρόσφατη με τίτλο «Unstoppable».

Την στιγμή του τραγικού γεγονότος, φήμες ανέφεραν ότι εργαζόταν με τον Τομ Κρουζ για σίκουελ της ταινίας Top Gun.


Πηγή: ethnos.gr


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ