Η εκπληκτική Ντίνα Νικολάου μαγείρεψε με το μύθο της γαστρονομίας Alain Ducasse στο συγκλονιστικό «ÔMER» του Μονακό - Το δώρο που συγκίνησε τον διάσημο σεφ (φώτο)

Έκλεψαν την παράσταση οι ελληνικές γεύσεις

Ένα μαγειρικό όνειρο της Ντίνας Νικολάου έγινε πραγματικότητα όταν ο «ζωντανός» θρύλος της παγκόσμιας Γαστρονομίας, Alain Ducasse της έκανε πρόταση να μαγειρέψει για 3 μέρες στο νεοσύστατο εστιατόριό του «ÔMER».

Μεγάλη τιμή και καταξίωση τόσο για την Ελληνίδα σεφ όσο και για την Ελληνική κουζίνα αυτό το κάλεσμα απο  τον  σεφ Alain Ducasse .που αναμφισβήτητα  είναι ένας  από τους καλύτερους σεφ του πλανήτη μας.

 Το εστιατόριο βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο «Hotelde Paris» στην καρδιά του Μονακό, με προσανατολισμό άκρως Μεσογειακό.

 

Διάσημοι  Γάλλοι  δημοσιογράφοι ανέλαβαν το ρόλο του γευσιγνώστη και απόλαυσαν εντυπωσιακά, ελληνικά πιάτα από την ομάδα της Ντίνας και του Πατρίκ Λεν (head chef του εστιατορίου). 

Χταπόδι με κρητικό μέλι, γαρίδες σαγανάκι με ούζο Πλωμάρι  και φέτα απο την Ελασσόνα, φάβα με Κορινθιακή σταφίδα, Ταραμοσαλάτα με λεμόνι κονφί & αυγοτάραχο Μεσολογγίου, αλλά πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιστίκι Αιγίνης, Μπακλαβά με φουντούκια και σοκολάτα και πολλά ακόμη Ελληνικά και εκλεκτά!!!… 

Σε όλα τα πιάτα, η σεφ, χρησιμοποίησε ελληνικά προϊόντα αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους μέσα από ευφάνταστες συνταγές. Η προσέγγιση της Ντίνας στο φαγητό είναι πολύ κοντά με τη φιλοσοφία του εστιατορίου ÔMER, που στόχος έχει το καλό φαγητό με απλά υλικά και πάντα με τη καλύτερη φιλοξενία... 

Εντυπωσιασμένος ο Alain Ducasse από τα πιάτα, υψηλής γαστρονομίας που παρουσίασε η Σεφ τόνισε πως «η Ντίνα έχει την θηλυκή αντίληψη της μεσογειακής γεύσης… Αυτό είναι μεγάλο ταλέντο»… και επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του, αποφάσισε ότι η Ταραμοσαλάτα «Evi Evane» αλλά και ο Moυσακάς «Evi Evane» θα σερβίρονται στο καλοκαιρινό μενού του Omer όλη τη σεζόν. 

Μεγάλη τιμή για την Ελληνίδα σεφ, που εκτιμώντας την αγάπη του Alain Ducasse του προσέφερε ένα χαρακτηριστικό, ελληνικό δώρο… Ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι.

Ο Alain Ducasse το περιεργάστηκε και ενθουσιάστηκε, όπως δήλωσε, «είναι το καλύτερο δώρο που έλαβα και δεν θα το αποχωριστώ ποτέ, ευχαριστώ Ντίνα είναι σαν να μου χάρισες το Ελληνικό καλοκαίρι που τόσο λατρεύω!»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ