Makis inn Resort στη Θερμησία: Ανεπανάληπτη θέα στον Αργοσαρωνικό, ελληνικές νοστιμιές & αυθεντική ελληνική φιλοξενία από την κ. Νέλλη & τους γιους της Γιάννη & Νίκο

Πήγαμε, είδαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να πάτε κι εσείς στο Makis Inn Resort στη Θερμησία του Αργοσαρωνικού.

Γιατί δεν είναι μόνο το ανεπανάληπτο φυσικό τοπίο που θα σας συνεπάρει, είναι και οι υπέροχες, σύγχρονες εγκατάσεις του ξενοδοχείου, το κύμα που σκάει στα πόδια σου, οι ασύλληπτες γαστρονομικές δημιουργίες που απολαμβάνεις καθημερινά έως τις 23:00, αλλά κυρίως η μοναδική φιλοξενία της κ. Νέλλης Κοροντίνη, ενός ανθρώπου που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή με την γλυκήτητά της, την αλήθεια της και την λεβεντιά της.

Μία γυναίκα που βρίσκεται στο τιμόνι του ξενοδοχείου από το 2006 κι έχει μοχθήσει για να το φτάσει στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Μαζί της την στηρίζουν και την ακολουθούν και οι δύο γιοι της, ο Γιάννης και ο Νίκος, που συμπληρώνουν την ομάδα και ο ένας έρχεται να καλύψει τον άλλο σε ταλέντο, σκέψεις, ιδέες, λύσεις, προτάσεις για την εξέλιξη και την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

 

 

Η ιστορία αυτού του μικρού επίγειου παράδεισου ξεκινάει από τον κ. Μάκη Κοροντίνη, γέννημα θρέμμα της περιοχής, που είχε πάντα όνειρο να δημιουργήσει στον τόπο του έναν χώρο στον οποίο να φιλοξενεί όσο περισσότερο κόσμο γίνεται για να του δείξει τις ομορφιές και την ιστορία του. Ο κ. Μάκης υπήρξε ένας άνθρωπος φιλόξενος, χαρισματικός, πάντα χαμογελαστός και αγαπητός από όλους. Η ζεστή του καρδιά δεν μπορούσε να βρει καταφύγιο πουθενά αλλού παρά μόνο στην Θερμασία ή Θερμησία, που σημαίνει ζεστός τόπος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποκαλούσε την όμορφη παραλία της περιοχής «Καρδιά της Θερμασίας», ενώ είχε έναν στόχο που μετέφερε στα παιδιά του από τότε που ήταν μικρά, όπως χαρακτηριστικά έλεγε «Θέλω η καρδιά της Θερμησίας να αρχίσει να χτυπάει!» και αυτό έγινε πράξη.

 

 

Ξεκίνησε εκ του μηδενός να χτίζει τα θεμέλια σε ένα οικόπεδο 130 στρεμμάτων περίπου. Φύτεψε ένα ένα τα πρώτα πεύκα κατά μήκος της παραλίας, αρχίζοντας να δίνει πνοή και ζωντάνια στον τόπο. Φυσικά η επιλογή των πεύκων στην περίπτωσή του δεν ήταν τυχαία, αφού τα πεύκα είναι το σύμβολο της αιώνιας ζωής! Μπορεί ο ίδιος να μην πρόλαβε να χαρεί την εκπλήρωση του οράματός του, όμως η σύζυγός του, η κ. Νέλλη και τα τρία του παιδιά, ο Γιάννης, ο Νίκος και η Βίκυ, έβαλαν στόχο να εκπληρώσουν την επιθυμία του και το κατάφεραν με πολύ κόπο και τεράστια προσπάθεια, παρά τις οποίες αντιξοότητες και στερήσεις.

 

 

 

Σήμερα το Makis inn Resort, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του, αποτελείται από 13 κομψές και πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, διακοσμημένες με την ιδιαίτερη αισθητική της κ. Νέλλης και με μία μοναδική θέα προς την Ύδρα, τη Δοκό και ακόμη πιο μακριά προς τις Σπέτσες. Οι κατοικίες αυτές, οι οποίες βρέχονται από την θάλασσα, είναι ιδανικές για οικογένειες και παρέες και  μπορούν να φιλοξενήσουν από 2-4 άτομα, ενώ διαθέτουν ευρύχωρα μπάνια, άνετα μπαλκόνια, τηλεοράσεις και Wi-Fi, που πιάνει ακόμα και στην παραλία!

 

 

Τριγύρω παντού ελαιώνες και ροδιές, αποτελούν το τέλειο τοπίο για να χορταίνει το μάτι σου, είτε με το πράσινο είτε με το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Το Κτήμα Κοροντίνη με τα εκατοντάδες ελαιόδεντρα μπορεί να περηφανεύεται για το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει, το οποίο διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό σε πολυφαινόλες. Τη διαδικασία της συγκομιδής και της συλλογής του ελαικάρπου, την επεξεργασία του και την παραγωγή του ελαιόλαδου μπορεί να παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί κάθε χρόνο από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου σε μία μεγάλη γιορτή γνωριμίας με τον ιδιαίτερο αυτό καρπό που προσφέρει η ελληνική γη.

 

Εκτός της ξενάγησης στο κτήμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «My Olive Tree», που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες πάνω στο μοναδικό καρπό της ελιάς. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ελαιόδεντρου από τα χιλιάδες που διαθέτει το κτήμα, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουν μία πινακίδα με το όνομά τους και ένα μήνυμα για το περιβάλλον και να λαμβάνουν ετησίως για τρία χρόνια 2, 5 λίτρα εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου.

 

Οι ροδιές αντίστοιχα, που αποτελούν Π.Ο.Π. προϊόν της Ερμιόνης, εκτός του ότι κοσμούν τον όμορφο χώρο του ξενοδοχείου, προσφέρουν και απίστευτης γεύσης χυμό, τον οποίο είχαμε την τύχη να γευτούμε στο καλωσόρισμα με το που φτάσαμε στη ρεσεψιόν. Η κ. Νέλλη μας φίλεψε με τον 100% φυσικό χυμό ροδιού που φτιάχνει με τα χεράκια της, καθαρίζοντας έναν έναν τον κάθε σπόρο, στήβοντάς το και τοποθετώντας το απευθείας στην κατάψυξη. Όλα αυτά σε μικρές ποσότητες ίσα ίσα για να το προσφέρει ως κέρασμα στους εκλεκτούς φιλοξενούμενούς της και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αυτή η κινήση ήταν το καλύτερο ξεκίνημα, που προμήνυε όλη την υπόλοιπη φροντίδα που λάβαμε κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στο ξενοδοχείο.

 

Μιλώντας για ροδιές θα μεταφερθούμε στο υπέροχο φαγητό που θα δοκιμάσετε στο εστιατόριο του Makis inn Resort, ξεκινώντας από το πρωινό που είναι πλουσιοπάροχο σε μορφή μπουφέ για να επιλέγεις όση ποσότητα θέλεις. Από που να ξεκινήσουμε; Από τα αλλαντικά και τα τυριά, τα κέικ, τα brownies, τα κρουασάν, τους ξηρούς καρπούς, τις χειροποίητες μαρμελάδες που μας έκλεψαν την καρδιά, το μέλι, τις ομελέτες, τον φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι, μέχρι και τις καταπληκτικές πίτες, που ίσως να είναι οι ωραιότερες που έχουμε δοκιμάσει ποτέ μας. Αχτύπητη τυρόπιτα και σπανακόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα, θεϊκός μπακλαβάς απογείωσαν το μενού του πρωινού και μας άφησαν να παραμιλάμε και μόνο στα αρώματά τους... Η γεύση τους ήταν τόσο πλούσια και γεμάτη που πραγματικά αποτελούσε ξεχωριστή εμπειρία.

 

 

Κι ερχόμαστε στο... κυρίως του εστιατορίου. Ένα μενού γεμάτο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με αυθεντικές συνταγές που η κ. Νέλλη διατηρεί από την μητέρα της. Χρυσοχέρα με άριστες μαγειρικές επιδόσεις επιμελείται τα φαγητά που προσφέρει στο εστιατόριο, μαζί με τον σεφ γιο της Νίκο, ο οποίος είναι και δεινός ψαράς. Από τα χεράκια του γευτήκαμε τη πιο φρέσκια και νόστιμη στήρα και το πιο νόστιμο λιθρίνι στα κάρβουνα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και ήταν κυριολεκτικά από την παραγωγή στην κατανάλωση, αφού μόλις το είχε ψαρέψει ο ίδιος με το σκάφος του!

 

Δοκιμάσαμε επίσης ζουμερές τυροκροκέτες, σπέσιαλ σαλάτα Makis, απολαυστική καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, χειροποήτο ζυμωτό ψωμί από τα χεράκια της κ. Νέλλης, ενώ στο μενού υπάρχουν ακόμα αστακός και άλλα θαλασσινά, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, μουσακάς, παστίτσιο, γεμιστά και πολλά ακόμη πιάτα που φτιάχνονται με αγνά υλικά από το οικογενειακό αγρόκτημα και μυρίζουν Ελλάδα.

Η φημισμένη κουζίνα της κ. Νέλλης και του σεφ γιου της Νίκου, γίνεται πολλές φορές η αιτία της επίσκεψης πολλών Ελλήνων και ξένων στο ξενοδοχείο, ενώ ο άψογος συνδυασμός της εξαιρετικής ποιότητας στο φαγητό και στις υπηρεσίες διαμονής έχουν χαρίσει στο Makis inn Resort μία εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στο Booking, που διατηρείται στα υψηλά επίπεδα τα τελευταία συνεχή χρόνια.

 

Το βράδυ στο δείπνο μας περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη με live μουσική από τα παλιά δίπλα στο κύμα. Αγαπημένα ελληνικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή ζωντάνεψαν μέσα από το μπουζούκι του Γιάννη Κοροντίνη, ο οποίος έχει μαθητεύσει δίπλα στον πασίγνωστο συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη, το τουμπερλέκι του Νίκου Κοροντίνη, την κιθάρα του Ζαχαρία Κουτούβαλη και την υπέροχη φωνή του  Χρήστου Καρρά. Ήταν ο πιο όμορφος τρόπος για να κλείσει η βράδια μας, να ακούς το κύμα που έσκαγε κυριολεκτικά στα πόδια σου, να απολαμβάνεις εξαιρετικό φαγητό και να ακούς τραγούδια που μιλούσαν απευθείας στην ψυχή σου... Όπως καταλαβαίνετε η οικογένεια Κοροντίνη είναι πολυτάλαντη... μουσική, φαγητό, φιλοξενία, επιχειρηματικό πνεύμα σε όλα παίρνουν 10 με τόνο!

 

 

 

 

Αν θέλεις να ζήσεις χαλαρές διακοπές μακριά από τη βαβούρα και το άγχος της πόλης, σε ένα τοπίο που αγκαλιάζει η φύση και με απέραντη θέα στον Αργοσαρωνικό τότε το Makis inn Resort είναι αυτό που αναζητάς. Η παραλία βρίσκεται μερικά μόλις μέτρα από το δωματιό σου, παρέχονται ψάθινες ομπρέλες, άνετες ξαπλώστρες, γήπεδο βόλεϊ και τένις κι ένα μπαρ στο οποίο θα απολαύσεις δοσερά κοκτέιλ κάτω από τον ζεστό ήλιο. Αμέσως μετά βουτιές στην υπέροχη παραλία με το ψιλό χαλίκι και την άμμο.

 

Στις δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο Makis inn Resort προσθέστε και την κατάδυση στο βυθό της θάλασσας,  ψάρεμα, κολύμπι με μάσκες κ.α. Αν πάλι είστε έτοιμοι να ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας ή θελετε να πραγματοποιήσετε κάποιο άλλο event, βάφτιση, πάρτυ γενεθλίων ή οτιδήποτε άλλο το Makis inn Resort αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τους καλεσμένους σας στο υπέροχα διαμορφωμένο εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του. Εκεί η δεξίωση του γάμου σας θα πάρει νησιώτικο αέρα και το πάρτυ γενεθλίων του μικρού σας θησαυρού θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ