Story of the day Το μωρό γεννήθηκε πρόωρο στις 24 εβδομάδες - Επιβίωσε παρότι γεννήθηκε μόνο μισό κιλό

Του έδιναν 50% πιθανότητες να επιζήσει

Ένα βρέφος από τη Βρετανία ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό όταν ήρθε στον κόσμο κι όμως κατάφερε να επιζήσει και να αναπτυχθεί αρκετά ώστε να πάει στο σπίτι του με τους γονείς του αυτό το καλοκαίρι.

Ο μικρούλης Μέρφι Ράσελ γεννήθηκε μετά από 24 εβδομάδες κύησης. Οι γιατροί του έδιναν 50% πιθανότητες επιβίωσης αλλά εκείνος πάλεψε πολύ σκληρά για να ζήσει.Ο Μέρφι είναι ένα θαύμα για τους γονείς του Τζόαν και Ρίτσαρντ Ράσελ.

Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου με καισαρική. Ζύγιζε μόλις μισό κιλό και ήρθε στη ζωή ακριβώς στο νόμιμο όριο από τη βρετανική νομοθεσία για άμβλωση. Αμέσως μόλις γεννήθηκε μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για τα πρόωρα, καθώς παρουσίαζε χαμηλό καρδιακό παλμό και αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Έπειτα από 14 εβδομάδες νοσηλείας ο μικρούλης επιτέλους πήγε στο σπίτι του στο Μπράντφορντ, πριν από έναν μήνα. Ακόμη έχει ανάγκη από παροχή οξυγόνου, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο Μέρφι, που πάσχει από χρόνια πνευμονική πάθηση, μπορεί να παρουσιάσει και εγκεφαλική παράλυση.

Οι γονείς του μικρού Μέρφι δήλωσαν ότι η Τζόαν αγωνίστηκε να μείνει έγκυος και έχασε ένα μωρό σε αποβολή το 2017,  Η μητέρα του Μέρφι παίρνει καθημερινά θεραπεία καθώς πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει τη γονιμότητα, αναφέρει η Daily Mail.

Η νεαρή γυναίκα έμεινε έγκυος στον Μέρφι τον Αύγουστο και πίστεψε ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά.  Η εγκυμοσύνη της πήγαινε θαυμάσια  επί πέντε μήνες.

Κι ενώ η ημέρα τοκετού είχε οριστεί η 12η Μαΐου, τα πράγματα πήραν δραματική τροπή όταν οδηγήθηκε στο χειρουργείο τέλος Ιανουαρίου καθώς είχε διαστολή 5 εκατοστών. Ήταν η ίδια που κάλεσε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο τοκετός διήρκεσε 13 ώρες. Μιλώντας για τις δραματικές στιγμές ανακαλεί ότι διαρκώς αιμορραγούσε.

Όταν ο γιος της γεννήθηκε κατάφερε να του ρίξει μία γρήγορη ματιά προτού τον πάρουν μακριά για τη μονάδα πρόωρων νεογνών.

Αρχικά τον τοποθέτησαν σε πλαστική τσάντα καθώς τα πρόωρα χάνουν εύκολα υγρά από το λεπτό τους δέρμα. Τυλίγοντάς το με πλαστική τσάντα και μετά κουβέρτες βοηθούν να παραμένει ζεστό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο κι έπειτα από 10 εβδομάδες σε θερμοκοιτίδα, προτού επιτέλους τον μεταφέρουν στο σπίτι του\, όπου ακόμη δίνει τη δική του μάχη να έχει μία φυσιολογική ζωή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ