Vintage Pics: Ήρθαν στο φως οι τουαλέτες Dior της Γκρέις Κέλι - Υπέρκομψη η διάσημη πριγκίπισσα του Μονακό (φώτο)

Θησαυροί υψηλής ραπτικής

Μπορεί το 1954  να κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία "Η χωριατοπούλα" (The Country Girl), αλλά η Αυτής Γαλήνια Υψηλότης, ή πριγκίπισσα του Μονακό ή απλούστερα Πριγκίπισσα Γκρέις, έμεινε στην ιστορία για το αξεπέραστο μέχρι σήμερα αριστοκρατικό της στυλ.

Η Γκρέις Κέλι υπήρξε μία από τις πιο φινετσάτες γυναίκες όλων των εποχών. Το 1955 στο Φεστιβάλ των Καννών γνωρίζει τον πρίγκιπα  Ρενιέ. Επιστρέφοντας στην Αμερική παίζει στην ταινία "Ο κύκνος" τον ρόλο που έμελλε να είναι ο ρόλος που θα υποδυόταν σε όλη της τη ζωή: Αυτόν της πριγκίπισσας.

Για να τιμήσει την επέτειο των 90 χρόνων από τη γέννηση  της συζύγου της πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό το μουσείο Christian Dior της  Γκρανβίλ παρουσιάζει για πρώτη φορά τα πιο όμορφα φορέματα Dior της πριγκίπισσας Γκρέις. Τα φορέματα φέρουν την υπογραφή του  σχεδιαστή Marc Bohan, ο οποίος ήταν  ο διάδοχός του καλλιτεχνική διεύθυνση του μεγάλου οίκου μόδας της λεωφόρου François-Ier.

Πρόκειται για εξαιρετικά κομμάτια που αφηγούνται την αξεπέραστη κομψότητα της Γκρεις Κέλι και την ιστορία μίας φιλίας. 

Θησαυροί υψηλής ραπτικής. Περισσότερα από 80 βραδινά φορέματα. Δημιουργίες από μεταξωτό κρεπ,, φορέματα κεντημένα , φορέματα διακοσμημένα με φτερά στρουθοκαμήλου στα μανίκια. Αλλά και αδημοσίευτα μέχρι στιγμής έγγραφα που διέθεσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος παρουσιάζονται στην έκθεση, "Γκρέις του Μονακό - Η πριγκίπισσα του Dior".

Η πριγκίπισσα Γκρεις, σύμβολο   εκλεπτυσμένης θηλυκότητας και φινέτσας γνώριζε τον Dior πριν από το γάμο της με το Ρενιέ, εξηγεί ο Jean-Paul Claverie, σύμβουλος για την έκθεση. Το 1954 για την ταινία Σιωπηλός Μάρτυς η Γκρέις Κέλι παραγγέλνει ένα φόρεμα Dior.

Το Γενάρη του 1956 ιγια την εμφάνιση της σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση στο Astoria του Μανχάταν η Γκρέις Κέλι παραγγέλλει ειδικά ένα στράπλες φόρεμα από τον οίκο Dior.

Το 1961, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή του οίκου, ο Marc Bohan, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της υψηλής ραπτικής, δούλεψε πολύ πάνω  στην εικόνα της πριγκίπισσας. "Μοιράζονταν το ίδιο όραμα της θηλυκότητας, εκλεπτυσμένο, αλλά σε συνάρτηση με  μια εξαιρετικά λαμπερή γοητεία", εξηγεί η  Florence Müller, επιμελήτρια της έκθεσης.

"Ο Bohan ήξερε πολύ καλά το στυλ της πριγκίπισσας, όπως ήξερε ότι η Γκρέις Κέλι έδινε μεγάλη σημασία στην εικόνα της", συνεχίζει.σύμφωνα με το Point De Vue.

Η συνεργασία της πριγκίπισσας Γκρεις και του Bohan, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των ωραιότερων φορεμάτων Dior. στη δεκαετία του 1960 και του 1970. Η πριγκίπισσα γίνεται η μούσα και η πιο διάσημη πελάτισσα του Bohan.

Γι' αυτή δημιουργεί υπέροχα φορέματα από μουσελίνα και μετάξι που θα τα φορέσει στις επίσημες εμφανίσεις της που θα γράψουν ιστορία. Η έκθεση "Γκρέις του Μονακό - Η πριγκίπισσα του Dior", στο μουσείο Christian Dior de Granville θα διαρκέσει ως τις 17 Νοεμβρίου 2019.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ