"Άναψε φωτιές" η συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ - Θύελλα πολιτικών & διαδικτυακών αντιδράσεων - Η επόμενη μέρα (φώτο-βίντεο)

Οι αντιδράσεις και τα σχόλια στον απόηχο της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Έντονη συζητήση και αντιδράσεις προκάλεσαν όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά και στην Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. 

Η αντιπολίτευση σφυροκόπησε τον πρωθυπουργό για τη στάση του και τις απαντήσεις που έδωσε σε σειρά κρίσιμων θεμάτων. 

Νέα Δημοκρατία  και  ΚΙΝΑΛ να κάνουν λόγο για αλαζονεία, ενώ σε άρθρο της η εφημερίδα του ΚΚΕ Ριζοσπάστης να αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «βρωμοδουλειά προς όφελος του κεφαλαίου». "Ο κ. Τσίπρας χρεοκόπησε το όνομα της Αριστεράς", αναφέρει η Φώφη Γεννηματά, ενώ η   Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, δηλώνει ότι "φάνηκε αμετανόητος, πρωθυπουργός σε αποδομή".

"Ο κ. Τσίπρας χθες κατάργησε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας και στη μνήμη μας", λέει η Λιάνα Καννέλη. 

Νέα Δημοκρατία: «Κυριακή κοντή γιορτή» 

«Ακόμη και στις στιγμές που εξαναγκάστηκε να απολογηθεί, δεν μπορούσε να κρύψει την αλαζονεία του. Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν χρήσιμη, γιατί ξαναθύμισε στους πολίτες ότι είναι αμετανόητος για την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα μας. Κυριακή κοντή γιορτή» αναφέρει  σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

Νίκη Κεραμέως : Αμετανόητος και Αλλαζόνας

«Φάνηκε αμετανόητος, ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή», δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Νίκη Κεραμέως στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς φαίνεται να είναι αμετανόητος ως προς ορισμένα πράγματα, για παράδειγμα για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που είχε τέτοιες καταστροφικές συνέπειες, είχε να πει απλά ότι "ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά οι άλλοι είχαν προετοιμαστεί καλύτερα" [...] ενώ μιλάμε για μία εξάμηνη περίοδο, που είχε δραματικές συνέπειες για όλο τον πληθυσμό της χώρας ή εν συνεχεία για το Μάτι είπε ότι δεν ήξερε ότι η κάμερα που έβλεπε απέναντι είχε ζωντανή σύνδεση», εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Κινάλ: "Διαζύγιο με την άληθεια"

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σήμερα στο ΣΚΑΪ σπάζοντας το δικό του εμπάργκο, για να μας πει πάλι ψέμματα. Αμετανόητος, αλαζονικός και κολλημένος με την εξουσία», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.

Στο σχόλιό του το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «για αυτόν όλα έγιναν καλά, όλα είναι υπέροχα. Το τρίτο μνημόνιο, η εξοντωτική φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάρρευση των νοσοκομείων, η σκευωρία της Novartis, η έξαρση της εγκληματικότητας, τα κατά Τσίπρα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/Ακροδεξιάς».

Το κόμμα συμπληρώνει πως ο κ. Τσίπρα για τα λίγα λάθη, που έγιναν έφταιγαν οι άλλοι και οι συνεργάτες του. Όπως για το κυνισμό του στο Μάτι, έφταιγαν οι υπουργοί του που δεν του είχαν πει παρά μόνο για ένα ή δυο νεκρούς.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Αλλά το χειρότερο είναι ότι εξακολουθεί να νομίζει ότι μπορεί για μια ακόμη φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες. Την απάντηση θα πάρει την Κυριακή»

Φώφη Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας χρεοκόπησε το όνομα της Αριστεράς

Την χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Σκάι σχολίασε η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «χρεοκόπησε το όνομα της Αριστεράς» με τις πολιτικές που εφάρμοσε και με τη συνύπαρξή του με τον Πάνο Καμμένο και την «καραμανλική δεξιά». Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3», η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα καταρρεύσει το επόμενο διάστημα, καθώς δεν έχει κόμμα και αναφορές στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κοινωνία. «Έχει πάρει διαζύγιο από την προοδευτική πολιτική και το χώρο, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς», επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

Τόνισε επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ο προοδευτικός χώρος και το μοναδικό αντίβαρο στη συντήρηση. «Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε τις πιο σκληρές δεξιές πολιτικές. Αυτός δεν κατήργησε την προστασία της α' κατοικίας, αυτός δε μείωσε κατά 40% τις νέες συντάξεις, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα νοσοκομεία δεν κατέρρευσαν λόγω υποχρηματοδότησης;

Έχει το ανάστημα να μιλήσει στον Μητσοτάκη;» είπε η Φώφη Γεννηματά. Για τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για «ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα στο Μάτι». «Κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, έλεγαν όλοι πόσο καλά τα έκαναν. Χάθηκαν τόσες ψυχές και κανείς δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη» σημείωσε.

Λιάνα Κανέλλη: Ο κ. Τσίπρας επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας χθες κατάργησε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας και στη μνήμη μας» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής ΚΚΕ Α’ Αθηνών και εκ νέου υποψήφια στην ίδια περιφέρεια, Λιάνα Κανέλλη, για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως «δεν νομίζω ότι ήταν αποκαλυπτική και κατά αυτήν την έννοια να είναι χρήσιμη. Ήταν μια προεκλογική της τελευταίας στιγμής "αρπαχτή" στο επίπεδο της επικοινωνίας, του θεάματος».

Ερωτηθείσα τι θα πρέπει να μετρήσει στην ψήφο του λαού στις 7 Ιουλίου, η κ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι «πρέπει να μετρήσει ο βαθμός αντίστασής του και ο βαθμός συνείδησής του».

«Βρωμοδουλειά του ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο» 

«Υπερασπίστηκε τη βρωμοδουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το κεφάλαιο» αναφέρει από την πλευρά του ο Ριζοσπάστης. 

«Σε υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνησή του για την ανάκαμψη του κεφαλαίου τσακίζοντας το λαό εξελίχτηκε η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, χτες βράδυ στον «ΣΚΑΪ», εκφράζοντας μάλιστα το παράπονο για την ...αδικία που συντελείται όταν τον κατηγορούν ότι δεν ήταν αρκετά «φιλικός» προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις» τονίζεται στο άρθρο. 

«Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε «καμένη γη» απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπου κατηγόρησε ιδίως την κυβέρνηση Σαμαρά, ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις μνημονιακές υποχρεώσεις της και να ολοκληρώσει την πέμπτη «αξιολόγηση», προσπάθησε εκ νέου να παρουσιάσει ως συνένοχο το λαό στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που ακολούθησε, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε και ενέκρινε την πολιτική που εφαρμόστηκε στη συνέχεια στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και επιβεβαιώνοντας πως πάνω απ' όλα έβαλε τις προτεραιότητες της αστικής τάξης, δήλωσε ότι έκανε δύσκολες επιλογές προκειμένου να κρατήσει τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Πήρε φωτιά το Twitter

Πολλά σχόλια δημοσιεύθηκαν και στο twitter στον απόηχο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ